Hirdetés

24 magról indítanak az új AMD Ryzen Threadripper processzorok



|

A harmadik-generációs felhozatal a Ryzen Threadripper 3960X chippel nyit majd, ami egy 24-magos CPU lesz.

Hirdetés

Az AMD a harmadik-generációs Castle Peak HEDT processzorainál nem foglalkozik többé 16-magos modellekkel. 

Hirdetés

A mainstream asztali AM4-es platformnál a Ryzen 9 3950X ugyanis kínál már pontosan ennyi magot. Éppen ezért a Ryzen Threadripper 3960X, ami az új HEDT sorozatba jelenti majd a belépőt, már 24-magos és 48-szálas lesz. Mindez egy képernyőkép is megerősítette az Ashes of the Singularityből. 

A szakértők érdekesnek tartják az AMD döntését, és úgy látják, hogy a cég ezzel is fokozná a verseny az Intellel szemben, amely nemrég indította el a tizedik-generációs Cascade Lake-X Core i9-es HEDT szériát. A csúcsot itt 18-magos, 36-szálas modell jelenti, de az is olcsóbb 1000 dollárnál. Jó kérdés, hogy a Threadripper 3960X olcsóbb lesz-e 1000 dollárnál. 

A várakozások szerint a harmadik-generációs Threadripperek a TRX40-es lapkakészlettel együtt, novemberben jelennek meg a piacon, elvileg új foglalattal. A régi Threadripperek nem működnek majd a TRX40-es alaplapokban, az új Threadripperek pedig az X399-es alaplapokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.