Hirdetés

A Netflix új appja kontrollert csinál a telefonodból



|

A TV képernyőjén is elérhetővé válik a streamingszolgáltató játékkatalógusa.

Hirdetés

A Netflix még 2021 őszén vágott bele a videojátékos bizniszbe, ami a gyakorlatban azt eredményezte, hogy az előfizetők egy folyamatosan bővülő mobiljáték-gyűjteményhez is hozzáférést kaptak, a Google Play Áruházban és az App Store-ban egyaránt.

A fejlesztőstúdiók felvásárlásával is megtámogatott szolgáltatás ma már több mint 60 címet tartalmaz, a platform következő nagy dobása pedig az lesz, hogy a mobilok és a táblagépek képernyője után a tévéken is elérhetővé teszi a mókát.

Hirdetés

Ennek előfutára a Netflix Game Controller alkalmazás, amely nemrég bukkant fel az App Store-ban. A meglehetősen puritán kezelőfelülettel bíró app vezeték nélküli kontrollert csinál a telefonunkból, így a kapcsolódást követően szabadon terelgethetjük vele a Netflix Games játékait.

A Netflix Game Controller e sorok írásakor csupán az Apple alkalmazásboltjában elérhető, ám a letöltésen kívül az iPhone-okon sem lehet vele sokat kezdeni, a hozzá kapcsolódó tévés játékok ugyanis nem rajtoltak el. Az app leírása szerint viszont erre "hamarosan" sor kerül, így megeshet, hogy rövidesen haszna is lesz a programnak.

Az alkalmazás elindításakor jelenleg egy képernyő fogad, amely arra kér, hogy válasszunk ki egy játékot a tévén. Ebből egyértelmű, hogy az egyes tételek közvetlenül a televíziós felületen fognak megjelenni, és nem a mobil appból kell majd elindítanunk őket. Emellett a kijelző alján a Netflix figyelmeztet, hogy a szolgáltatás csak béta verzió, s hogy nem kompatibilis "egyes eszközökkel".

Magyarán ha el is rajtolnak a tévés játékok, kezdetben biztosan nem élvezhetjük majd őket az összes készüléken, ami a Netflix-appot is futtatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.