Hirdetés

A Radeon RX 5300-at hozza el az alkalmi gamereknek az AMD



|

Érkezik a Radeon RX 5300, az AMD azoknak szánja, akik csak alkalmi játékosok, és beérik 1080p-s felbontással.

Hirdetés

Elég nagy csendben, de az AMD bemutatta az eddigi legolcsóbb videokártyát, ami a Radeon RX 5000-es sorozatot erősíti. Az még nem teljesen tiszta, hogy csak a PC-gyártók számára lesz ez elérhető, vagy pedig a boltokban, dobozos formában is forgalmazzák-e, de az tiszta sor, hogy az AMD az alkalmi játékosoknak találta ki a Radeon RX 5300-at, ami messze vállalható módon boldogul 1080p-s felbontás mellett akár a legújabb játékokkal is. 

Hirdetés

Aki a specifikációkat nézegetve ismerőst vél felfedezni a Radeon RX 5300-ban, annak jó volt a megérzése. A Radeon RX 5300 igazából egy lebutított Radeon RX 5500 XT is lehetne, ebben ugyanis 128 bites memóriabusz helyett 96 bites van, így a memória-sávszélesség is csak 168 GB per másodperc. 8 vagy 4 helyett pedig csak 3 GB DDR6-os videomemória jár hozzá. 

Nem változott viszont a stream processzorok száma, valamint a boost és a game módokban az órajelek. A Radeon RX 5300 az AMD ígéretei szerint jócskán lekörözi a népszerű játékokban még a túlhajtott GeForce GTX 1650-es kártyákat is. Ennek megfelelően vételárban is valahová a Radeon RX 5500XT és a GeForce GTX 1650 közé lőhetik be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.