Hirdetés

Akár játékokat is gyűrhetsz ezen a markonyi PC-n



|

Jelentős teljesítményt gyömöszöltek a Minisforum EM780-ba.

Hirdetés

A 2018-ban alapított Minisforum saját bevallása szerint nem kevesebbet tűzött ki céljául, mint hogy a mini PC-piac egyik vezető gyártójává és innovátorává váljon, ennek érdekében pedig korábban olyan termékekkel hívták fel magukra a figyelmet, mint a pendrive-méretű S40 vagy a kifejezetten játékosoknak szóló B550 Mini. Most pedig az EM680-as ultrakompakt asztali számítógépük új generációjával, az EM780-nal álltak elő, amelynek stílusos burkolata alatt az AMD tavaly májusban megjelent Ryzen 7840U APU-ja dolgozik, jelentős teljesítményt ígérve.

A 7840U-t hajtó 8 magos Zen 4-processzort ugyanis a Radeon 780M integrált grafikus feldolgozó egység támogatja, amellyel egész sok játék életre kelthető, pláne, hogy 32 GB-nyi LPDDR5-6400-as memóriát és akár 1 TB-nyi SSD tárhelyet is kapunk mellé. A gyártó egyúttal bejelentette, hogy később egy 16 GB RAM-mal szerelt gyengébb variáns is elérhető lesz.

Hirdetés

Mindezt egy tenyérnyi, 80 mm széles és 43 mm magas ház fogja közre, ám az EM780 még így is képes hűvös maradni, hála a Minisforum által alkalmazott, folyékony fémet és ventilátort is bevető hibrid hűtésrendszernek. A miniszámítógép természetesen a rezsiszámlát sem tolja meg, a gyártó ígéret szerint legalábbis mindössze 28 W-os fogyasztással számolhatunk.

Ami a portokat illeti, az EM780-ra három USB 3.2 Gen2 Type-A, két USB4 Type-C és egy DisplayPort 1.4 bemenet került, valamint HDMI csatlakozót, MicroSD-olvasót és Jack aljzatot is találunk a repertoárban. A számítógépről beszámoló NotebookCheck azt írja, hogy a termék nemzetközi forgalmazása az Amazonon zajlik, ám a cikkben linkelt 399 dolláros hirdetés még az előző, EM680-as modellre szól, így e sorok írásakor még nem tiszta, mennyibe kerül a Minisforum újdonsága, vagy hogy Kínán kívül is kapható-e egyáltalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.