Hirdetés

Az Intel Arc A750 lenyomta a GeForce RTX 3060-at és a Radeon RX 6600 XT-t is



|

Egy új demóval bizonygatja az Intel, hogy jó vétel lesz a középkategóriás videokártyája.

Hirdetés

Az idei évben háromszereplőssé  bővült a GPU-piac, miután az Intel is belépett az Nvidia és az AMD dominálta ringbe a saját, Arc néven futó grafikus megoldásaival. Az Alchemistként is ismert GPU-k diszkrét változatai viszont még mindig nem jelentek meg, a laptopos variánsok rázós rajtja miatt pedig már az a pletyka is felröppent, hogy a kékek teljesen visszatáncolnak a tervtől, ám a cég nemrég tisztázta, hogy szó sincs ilyesmiről.

Ennek megfelelően továbbra is mozgásban van az Intel marketinggépezete, a napokban megosztott Death Stranding-demó után pedig most egy újabb bemutató igyekszik bizonyítani a GeForce RTX 3060 és a Radeon RX 6600 XT riválisának szánt Arc A750 Limited Edition képességeit.

Hirdetés

A kékek ezúttal a Remedy Entertainment 2019-es akciójátékában, a Controlban mutatták meg, hogy mit is tud a középkategóriás vas. A videóban 1440p-s felbontáson, magas grafikai beállítások és kikapcsolt ray tracing  (sugárkövetés) mellett futtatták a játékot, amely így stabil 60 fps körüli sebességgel pörgött, de a nyugodtabb jeleneteknél a 67-et is elérte, vagyis egyáltalán nem teljesített rosszul.

Az Arc A750 Limited Edition az ACM-G10-es GPU-ra épül, 448 végrehajtó egységgel,  3584 aritmetikai-logikai egységgel, 12 GB GGDR6 memóriával és 16 Gbps-os sebességgel, amivel 200-225 W-os fogyasztást produkál. A Wccftech összevetette a videóban látható teljesítményt az RTX 3060-nal és az RX 6600 XT-vel, és úgy találta, hogy az Nvidia és az AMD kártyái csupán átlag 52-50 fps-t hoznak a Controlban, így első pillantásra nyerőbbnek tűnik az Intel ajánlata.

Nem árt azonban megjegyezni, hogy ez csak egyetlen játék, plusz a portál által használt egyéb hardver (processzor, memória stb) is eltérhet az Intel tesztjében bevetett konfigurációtól. Mindenesetre, ha a kékeknek sikerül megoldaniuk a driverrekkel kapcsolatos problémákat, és az Arc A750 ára is a pletykált 300 dollár körül alakul, valóban erős versenyzőnek bizonyulhat a középkategóriában, legalábbis a riválisok ősszel esedékes generációváltásáig.

Az Intel egyébként még az előző hónapban közölt egy összehasonlítást, hogy az A750 mennyivel múlja felül az RTX 3060-at, akkor 1,06-1,17-szeres fps-beli előnyről beszélve az F1 2021-ben, a Cyberpunk 2077-ben, a Controlban, a Borderlands 3-ban és a Fortnite-ban. A gyártó a következő hetekre ígéri, hogy további részleteket is megoszt a hardverről, köztük az árral és a funkciókkal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.