Hirdetés

Az MSI is saját Steam Deck riválist villantott



|

Újabb szereplővel bővül a kézikonzol-számítógépek egyre zsúfoltabbá váló piaca.

Hirdetés

A 2017-ben boltokba került Nintendo Switch bebizonyította, hogy a mobilokon túl is van igény a hordozható játékélményre, ami végül egy jóval erősebb masina, a Steam Deck 2022-es premierjéhez vezetett. A Valve PC-alapú kézikonzolja pedig valóságos divatot teremtett, hiszen azóta az ASUS ROG Ally és a Lenovo Legion Go is belépett a ringbe, nem is beszélve a 2021 óta aktív Ayaneóról, amely sorban ontja magából az újabb és újabb modelleket.

Ezzel viszont a jelek szerint még koránt sincs vége, most ugyanis a hardveres piac egy másik jelentős szereplője, az MSI is arra utal, hogy rövidesen egy saját handheld PC-vel áll elő.

A tajvani gyártó játékosokra szakosodott divíziója, az MSI Gaming ugyanis az X (korábban Twitter) felületén harangozott be egy rejtélyes új eszközt, amely a szándékosan keveset mutató képsorok alapján erősen kézikonzolnak tűnik.

Hirdetés

A rövid kedvcsinálón két RGB-megvilágítású joysticket láthatunk, illetve néhány közeli snittet a termék hűtőbordáiról, rajtuk az MSI gamer eszközeinek sárkányos logójával.

Egyelőre sajnos ez minden, amit a hivatalos forrásból megtudhattunk, de CES-re már csak a jövő hétig kell várni, így hamarosan okosabbak leszünk a témában. Arra mindenesetre nagy az esély, hogy az ASUS ROG Allyhez és a Lenovo Legion Góhoz hasonlóan az MSI újdonsága is a Steam Decket hajtó hardvernél valamivel izmosabb AMD Ryzen 1 Extreme erőforrásra épül majd.

A nagy kérdés persze az, hogy mire jutnak a tajvaniak a szoftveres optimalizálással, hiszen a Valve handheldjének eddigi kihívói is leginkább ezen a területen véreztek el a jóval gördülékenyebb, konzolszerűbb élményt nyújtó SteamOS-szel szemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.