Hirdetés

Bemutatkoztak a Gigabyte 12GB-os GeForce RTX 3080 videokártyái



|

Rögtön 5 kivitel is érkezik, de valószínűleg nem sok köt majd ki a játékosoknál.

Hirdetés

Ahogy korábban megírtuk, a CES 2022 utózöngéjeként az Nvidia hivatalosan is bejelentette az RTX 3080 új, 12GB-os változatát, amely 384 bites memóriabusszal, 912GB/s-os sávszélességgel és 8960 CUDA maggal támadja meg a piacot.

Pontosabban mondva támadná, ha a jelenlegi viszonyok mellett lenne bármi esély is arra, hogy a felszabaduló készletek túlnyomó többségét ne a kriptovaluta-bányászok és a nyerészkedők botjai kaparintsák meg. Megfelelően vastag pénztárca birtokában persze azért még szabad álmodozni, így akadhatnak olyan mezei vásárlók, akiknek valóban érdekes, hogy a Gigabyte már be is mutatta a saját variánsait az új GPU-ból.

Hirdetés

A tajvani gyártó összesen 5 kivitellel rukkolt elő a 12 GB-os RTX 3080-ból: az Eagle 12G, a Gaming OC 12G, az Aorus Master 12G, az Aorus Xtreme Waterforce 12G és az Aorus Extreme Waterforce WB 12G alkotja a meglehetősen széles palettát. Ahogy az alábbi specifikációkból is látható, az eltérő hűtésrendszereik mellett egyes kártyáknál (Gaming OC, Eagle 12G) az órajelben és a portok számában is van némi különbség.

A Gaming OC 12G és az Eagle 12G kiadások hagyományosnak mondható 3 ventilátoros hűtéssel érkeznek, a Master 12G viszont már hőelvezető csövekkel és gőzkamrával dobja fel a receptet. Ahogy a nevük is elárulja, az Extreme Waterforce 12G és az Extreme Waterforce 12G WB vízhűtést kapott, amit az utóbbi a Gigabyte szivárgásészlelő technológiájával fejel meg. Aki RGB-világítással szeretné feldobni a PC-jét, annak a Master és az Extreme Waterforce-modellek közül kell választania, a Gaming OC-be és az Eagle-be ugyanis nem került ilyen.

A kártyák hivatalos ára és a piaci rajtjuk dátuma egyelőre nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.