Hirdetés

Bocsánatot kér az NVIDIA, nem bírnak a GeForce RTX 3080 iránti hatalmas kereslettel



|

Már az első napon súlyos készletproblémák adódtak, az NVIDIA azt mondja, hogy a kártya iránti kereslet messze túlszárnyalta az elképzeléseiket.

Hirdetés

Most jelent meg a GeForce RTX 3080, és amint arról már beszámoltunk, az értékesítés kezdetekor gyakorlatilag az összes online kereskedő összeomlott, maga az NVIDIA is. Akik valahogyan mégis hozzájutottak egy videokártyához, azok közül sokan pedig igyekeztek azonnali túladni a terméken, jelentős haszonnal. Az egyik kártyáért valaki 21 millió forintot fizetett az eBayen. Az NVIDIA hivatalosan is elismerte, hogy messze túlszárnyalta a kereslet az elképzeléseit, illetve bocsánatot kért a készletproblémák miatt. 

Hirdetés

Azóta egyébként harcba szálltak azokkal, akik 1000-5000 dollárt kérnek el a kártyákért: manuálisan vagy automatikusan, de egyre nagyobb liciteket tesznek a termékekre, hogy végül senki ne vigye el ilyen drágán azokat. 

Az NVIDIA hivatalos közleménye szerint világszerte példátlan kereslet van a GeForce RTX 3080 iránt, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy a rendeléseket szűrve biztosítsák, ne a kereskedők és a botok vásárolják fel az elérhető készleteket, hanem valós fogyasztók. Közben egyre több kártya kerül a boltokba is, azt viszont nem árulták el, mekkora készletekkel lehet számolni.

A visszajelzések szerint egyébként azok jutottak inkább hozzá a grafikus vezérlőhöz, akik igazi boltok elé álltak sorba, de itt sem járt mindenki sikerrel. Ezek után remek kérdés, hogy mi lesz az RTX 3090 és az RTX 3070 megjelenésekor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.