Hirdetés

Csak kisebb frissítést jelentenek majd a következő Ryzen CPU-k



|

A Ryzen 2000 szériás processzorok egy továbbfejlesztett 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek majd.

Hirdetés

Miközben az AMD már a 2017-es Analyst Day alatt is sok érdekességet elárult vagy megerősített, addig az azt követő konferenciabeszélgetések során is akadtak említésre méltó megjegyzések. Mint például az, hogy az AMD a következő-generációs processzorokat is 14 nm-es technológiával gyártja. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a mostani Ryzen CPU-khoz hasonlóan a következő széria is 14 nm-es technológiával készül, igaz, az már egy továbbfejlesztett eljárással. Az AMD csak ezután kezdi meg az átállást a Zen 2-re, ami már 7 nm-es lesz. 

Az első Zen-alapú termékek és a Summit Ridge processzorok 14 nm-es FinFET eljárással készülnek, amin fejlesztenének, mielőtt a Zen 2-re lépnek tovább. 

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a következő, Ryzen 2000 szériás processzorok csupán magasabb órajelet és kedvezőbb fogyasztást kínálnak majd, tehát csak kisebb ráncfelvarrást jelenthetnek a jelenlegi modellekhez mérten. 

A jelenlegi kínálatot egyébként idén még kiegészíti a Ryzen 3 és a Ryzen Pro széria, valamint a Ryzen APU-k, majd 2018 közepén várhatjuk a frissítéseket, egy évvel azután pedig a 7 nm-es Zen 2-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.