Hirdetés

Ebben a játékban debütál a Samsung vadonatúj HDR szabványa



|

Sokat kellett várni rá, de hamarosan akcióban is láthatjuk a HDR 10 Plus Gaminget.

Hirdetés

A Panasoniccal és a 20th Century Fox stúdióval összeállt Samsung még 2017-ben leplezte le a HDR10+ szabványt, amely a jogdíjakhoz kötött Dolby Vision HDR-rel ellentétben egy szabadon licencelhető konstrukcióban kínál bizonyos előnyöket (pl. jobb színkezelés, pontosabb metaadatok) a standard HDR10 formátumhoz képest.

A koreai vállalat két évvel később, 2021-ben jelentette be a szabvány videojátékokhoz szánt változatát, a HDR10+ Gaminget, s habár sokat kellett várni rá, most úgy tűnik, hogy végre élesben is láthatjuk.

Hirdetés

A Samsung ugyanis nemrég közleményben tudatta, hogy a The First Descendant nevű külső nézetes akciójáték lesz az első cím, amelyben ott dolgozik majd a HDR10+Plus Gaming. A Nexon által fejlesztett újdonság szeptember 19-én válik elérhetővé, de csak nyílt béta formájában, tehát ez még nem a hivatalos rajt.

Az ingyenesen játszható The First Descendantet ugyan PS4, PS5 és Xbox One/Series X|S konzolokra is kiadják, de a HDR10 Plus Gaming támogatást valószínűleg csak PC-re kell érteni, mivel a Sony és a Microsoft eddig nem nyilatkoztak róla, hogy támogatni fogják a Samsung új szabványát. A megoldás nagy előnye, hogy automatikusan végzi el a képernyő kalibrálását, megszabadítva a játékosokat a sötétséget szabályzó csúszka húzogatásától, valamint az alacsony késleltetést és a változó képfrissítést is támogatja.

A HDR10 Plus Gaming használatához kompatibilis megjelenítő szükséges, melyek listáján a Samsung néhány TV-jét, az Odyssey-sorozat gaming monitorait, illetve bizonyos Panasonic, TCL és Vizio készülékeket találunk. Az Nvidia már tavaly bejelentette, hogy a GTX 16-szériánál újabb videokártyái is támogatni fogják a formátumot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.