Hirdetés

Egy újabb forrás szerint is Xbox kézikonzolon dolgozik a Microsoft



|

Nem akarnak elcsitulni a pletykák a handheld Xbox körül.

Hirdetés

A technikai fejlődés megnyitotta az utat az érdembeli teljesítményt nyújtó kézikonzolok előtt, melyek létjogosultságát a 2017-ben megjelent, közel 140 millió példányban eladott Switch bizonyította, majd olyan riválisok is színre léptek, mint a PC-s hardverre épülő Steam Deck, az ASUS ROG Ally vagy a Lenovo Legion Go.

A Sony mindenközben kimaradt a buliból, és a nemrég piacra dobott PlayStation Portal képében csak egy streaming-eszközt kínál, így sokan arra számítanak, hogy az ősrivális Xbox kihasználja a ziccert, és bemutat egy natív kézikonzolt. A Microsoft Gaming fejese, Phil Spencer februárban ugyan még azt mondta, hogy nincs bejelentenivalója a témában, egy friss szivárgás viszont alátámasztani látszik a pletykát.

Hirdetés

Az Xbox-bennfentes Jez Corden ugyanis az Xbox Two Podcast legfrissebb adásában arról beszélt, hogy a Microsoftnak több új prototípusa is van a hordozható Xboxból, amelyek a PlayStation Portallal ellentétben nem felhős eszközök, hanem natív handheld konzolok. A műsorvezető ugyanakkor rámutatott, hogy a prototípusok tesztelése még nem garantálja, hogy kereskedelmi forgalomba is kerül a termék.

Az Xbox Two értesülése tehát még messze van egy tuti tipptől, de azt megerősítheti, hogy a Microsoftot valóban foglalkoztatja a kérdés. Korábban erre utalt, hogy Phil Spencer több hordozható konzolos posztot is kedvelt a közösségi médiában, illetve a bevezetőben linkelt februári interjújában azt is kijelentette, hogy nagy rajongója a műfajnak, és hogy sok lehetőséget lát a "különböző típusú" eszközökben.

Ehhez jön még az a nemrég felbukkant titokzatos fejlesztői gép is, amely arra utal, hogy a Microsoft egy teljesen új hardver megjelenésével készül, illetve említhetjük az Xbox-elnök Sarah Bond ugyancsak februári nyilatkozatát is, amely szerint a zöld csapat hardveres szempontból "izgalmas dolgokat" fog bemutatni az ünnepi időszakban.

Mindent összevetve tehát ennél jobban aligha zöröghetne az a bizonyos haraszt, de hogy ebből végül tényleg egy handheld Xbox, vagy valami teljesen más születik-e, az továbbra is rejtély.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.