Hirdetés

Erősebb lehet a vártnál a Nintendo Switch 2



|

Egy friss jelentés árulkodik a Nintendo következő generációs konzoljáról.

Hirdetés

2020-ban a Microsoft és a Sony is előálltak a maguk 9. generációs konzoljaival, a Nintendo viszont kivárt, hiszen az időközben már közel 130 millió eladásnál járó Switch akkor még csak három éve lépett színre, a vásárlók pedig úgy kapkodták, mintha nem lett volna holnap.

Semmi sem tart azonban örökké: a japánok már erőteljesen készülnek a Nintendo Switch 2 megjelenésére, amit a nyári Gamescom keretében néhány kiválasztott fejlesztőnek is prezentáltak. A gépről legutóbb szeptember elején látott napvilágot egy nagyobb szivárgás, most pedig egy újabb jelentés bonyolítja a képet.

Hirdetés

Ezúttal a RedGamingTech nevű YouTube-csatorna szállított néhány információt az egyik friss feltöltésében. A videó alapján a Nintendo Switch 2 az Nvidia Ampere (GeForce RTX 30) és Lovelace (RTX 40) architektúráinak egyfajta keverékét veti majd be erőforrásként, amivel dokkolt állapotban nagyjából az Xbox Series S teljesítményét hozza, +/- 15%-os eltéréssel, ám ez csak a DLSS felskálázási technológia segítségével, és nem natív felbontás mellett lesz igaz.

Az állítás ennek ellenére is meglepő, egy korábbi, kiszivárgott vállalati e-mail ugyanis arra utalt, hogy a következő generációs Switch az 1.81 TFLOP teljesítményű PlayStation 4-gyel játszik majd egy ligában, a friss beszámolóban említett Series S viszont 4 TFLOP-ot kínál, vagyis a Nintendo hibrid konzolja lényegesen erősebb lehet az eddig vártnál.

A RedGamingTech egyúttal megerősítette azt a korábbi pletykát, mely szerint a Switch 2 képes lesz a hardveres sugárkövetésre (ray tracing), ennek sima futásához azonban ugyancsak a DLSS-t veszi majd igénybe. További információ, hogy a konzol 256 GB-os vagy 512 GB-os eMMC tárhellyel futhat be, a YouTube-csatorna viszont nem tudja, hogy végül ezek mindegyike piacra kerül, vagy csak az egyik opciót kínálja fel a gyártó.

Természetesen most is áll a kötelező mantra, hogy a pletykákat nem szabad készpénznek venni, de ha a Switch 2 valóban meg fogja közelíteni az Xbox Series S teljesítményét, akkor a generációváltás jelentős előrelépést hoz a jelenlegi Switcheket hajtó, 0,3-0,5 TFLOP-ra képes Nvidia Tegra X1 chiphez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.