Hirdetés

Előrébb járhat a Nintendo Switch 2 fejlesztése, mint gondoltuk



|

Izgalmas értesülések láttak napvilágot a Nintendo új konzoljáról.

Hirdetés

Holnap lesz kerek hat és fél éve, hogy a Nintendo világszerte piacra dobta az óriási bukásnak bizonyuló Wii U konzolt leváltó Switchet, amellyel valósággal bankot robbantottak a japánok, s napjainkra már közel 130 millió példányt adtak el belőle.

A gép ugyan az évek során több frissítésen is átesett (2019-ben jött a jobb üzemidőt hozó Switch V2 és a dokkoló nélküli Lite-kiadás, 2021-ben pedig az OLED-kijelzős változat), a gép lelkét adó Nvidia Tegra X1 chip azonban nagyrészt változatlan maradt, így a közönség már régóta álmodozik egy új, erősebb generáció érkezéséről. Egy friss pletyka most arra utal, hogy előrehaladott állapotban lehet a fejlesztés.

A jelentés forrása az ismert szivárogtatónak számító Im A Hero Too, aki a Redditen osztotta meg az aktuális értesüléseit, méghozzá egy frissen generált fiókon, miután a Discordon többen is hamis beszámolókat terjesztettek a nevében.

Hirdetés

Az r/GamingLeaksAndRumours fórumon közzétett posztot átolvasva az alábbi dolgok derülnek ki a Nintendo Switch 2 kapcsán:

  • A konzol fejlesztői kiadásai (devkitek) egy ideje már elérhetők.
  • Im A Hero Too tudomása szerint a hardver kompatibilis az eredeti Switchre kiadott játékokkal, legalábbis néhány tesztelt cím alapján.
  • A játékokat tartalmazó memóriakártya új formátumot kap.
  • A konzol tartalmaz valamiféle "kamerás funkciót".
  • Az eredetileg PS4-re megjelent, majd 2021-ben PlayStation 5-re is portolt Final Fantasy VII Remake is elérhető lesz a Switch 2-n, és úgy fut rajta, mint a PS5-ön. A szivárogtató forrásai szerint ezért nagyon könnyen ment a portolás, akár már a konzol rajtjakor elérhetővé válhat a játék.

Amennyiben a fejlesztők már tényleg megkapták a Switch 2 devkiteket, akkor valószínűleg nem évekre vagyunk a generációváltástól. A memóriakártya lecserélése felveti a kérdést, hogy a dobozosan vásárolt játékoknál is érvényes lehet-e a visszafelé kompatibilitás, a kamerás funkciót illetően pedig már korábban is voltak arra vonatkozó híresztelések, hogy képalkotóval gazdagodhat a konzol.

A legizgalmasabb viszont az a kijelentés, hogy a Final Fantasy VII Remake a PlayStation 5-höz hasonlóan fut a hardveren, mivel az eddigi pletykák arra utalnak, hogy a Switch 2 teljesítménye inkább az előző generációs otthoni konzolokhoz, vagyis a PlayStation 4-hez és az Xbox One-hoz áll majd közel. Az FFVII remake-et persze eredetileg PS4-re adták ki, így Im A Hero Too beszámolója nem feltétlenül cáfolja ezt a feltevést.

Ami a megjelenés időpontját illeti, ennek kapcsán a legígéretesebb forrásunk eddig egy júniusban kiszivárgott e-mail az Activision játékkiadó pénzügyi igazgatójától, aki a Nintendo Switch 2 2024-es megjelenéséről írt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.