Hirdetés

Esik az RX 7900 XT ára, egyre kevésbé éri meg az RTX 4070 Ti



|

Ugyanazért az összegért már egy jóval erősebb kártyát kínálnak a pirosak.

Hirdetés

Elég nagy volt a kavarodás az új generációs GPU-k rajtjánál. Az AMD nem tudta és nem is akarta felvenni a versenyt az RTX 4090-nel, az Nvidia pedig ennek apropóján megpróbált olyan hardvereket is beszuszakolni a felső kategóriába, amiknek egyáltalán nem ott lett volna a helyük. Szerencsére az utolsó pillanatban elrántották a kormányt, és "gyenge RTX 4080" helyett RTX 4070 Ti néven dobták piacra a harmadik modellt.

Ár-érték arányban eddig is rezgett a léc az olcsósított modell alatt, de az AMD most a maradék szelet is megpróbálja kifogni konkurense vitorlájából azzal, hogy elkezdte levinni az RX 7900 XT árát.

Hirdetés

Több amerikai viszonteladónál is 800 dollár körül kínálják már a korábban 900 dollárért vesztegetett hardvert, és bár a vállalat hivatalosan nem erősítette még meg az új árazási stratégiát, mostantól valószínűleg gyakrabban találkozunk majd ezzel az árképzéssel.

Persze mi már annak is örülnénk, ha hazai kiskereskedelmi forgalomban 1000 dollárnak megfelelő forint alatt be lehetne szerezni ezeket, de egyelőre nem ez a helyzet. Az egyik legnagyobb hazai kereskedőnél továbbra is az Nvidia kártyái olcsóbbak, de ha valakit nem érdekel a Ray Tracing, csak a nyers erőre vágyik, annak már kis ráfizetéssel is jobb választás lehet az AMD modellje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.