Hirdetés

Így teszi jobbá a játékokat a Windows 11



|

Ahogy azt sejteni lehetett, a Microsoft új operációs rendszere nem spórol majd az Xbox-funkciókkal.

Hirdetés

Lezajlott a Microsoft Windows 11-eseménye, ami az operációs rendszer legnagyobb újdonsága, a dizájn terén már nem igazán tudott újat mutatni, hiszen erről szinte minden kiderült a szoftver napokkal korábban kiszivárgott előzetes verziójából.

A Windows 11 azonban jóval több egy frissített kezelőfelületnél, amit a teljesen átalakított, Android-alkalmazásokat futtató Windows Store mellett az Xbox-funkciók mélyebb integrációja is bizonyít.

Hirdetés

Az új rendszer két olyan trükköt is támogat, melyet a konzolokról már ismerhetünk. Az egyik az AutoHDR funkció, amivel a kompatibilis HDR monitorokon jóval szebb látványt hoz ki a DirectX 11-es és DirectX 12-es játékokból. A másik pedig a Direct Storage API, ami a játékok betöltését gyorsítja meg. Ehhez is szükséges persze a megfelelő hardver, mivel csak az újabb NVMe-s tárhelyekkel működik majd.

A legfontosabb azonban a vadonatúj Xbox alkalmazás, ami a rendszer szerves részeként jobban előtérbe helyezi az Xbox-ökoszisztémát és az Xbox Game Pass előfizetős játékszolgáltatást. Ez pedig leginkább azért lehet jelentős, mert így az Ultimate-csomaghoz járó Xbox Cloud Gaming, azaz a felhőalapú játékok is beépülnek a Windows 11-be, gyakorlatilag bármelyik PC-ből ütős gaming hardvert varázsolva (természetesen a megfelelő sávszélesség birtokában).

Ütős alatt pedig nem kicsit ütőset értünk, a Microsoft ugyanis már gőzerővel frissíti az Xbox Cloud Gaming szervereit, melyek így a korábbi Xbox One S hardver helyett már a redmondiak next-gen csúcskonzoljára, a Series X-re építenek. Ez pedig a gyakorlatban villámgyors betöltést, s akár 4K/120 FPS megjelenítést jelent az új generációra optimalizált címekben.

Az új rendszer a Microsoft közlése szerint valamikor az ünnepi szezonban debütál majd, a Windows Insider program keretében viszont már június 28-tól tesztelhető lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.