Hirdetés

Itt a világ első 500 Hz-es monitorja



|

Forradalmi technológiával törte át a jelenlegi határokat egy kínai gyártó.

Hirdetés

Míg a konzolok csak a jelenlegi generációval léptek be a 120 Hz-es játék szemet gyönyörködtető világába, a PC-sek akár már 360 Hz-es monitorokon is gyűrhetik a kedvenc címeiket, feltéve persze, hogy meg tudják fizetni a hardvert, ami kipréseli magából az ezeket kihasználó másodpercenkénti 360 képkockát.

Az LCD és OLED megjelenítőkben utazó kínai BOE viszont már a következő lépésnél jár, és nemrég bemutatta a világ első 500 Hz-es képfrissítésre képes monitorját.

Hirdetés

A 27 hüvelykes, Full HD felbontású újdonságról beszámoló Sina híroldal szerit a gyártó speciális oxid félvezetőkkel érte el a lenyűgöző képfrissítési sebességet, amihez 1 ms-os válaszidő, 8-bites színmélység és 8 csatornás eDP-jel (Embedded Display Port) támogatás társul.

Korai lenne azonban készíteni a tárcát a vásárláshoz, a monitor ugyanis csak prototípus, amivel a BOE az oxid-technológiában rejlő lehetőségeket promózza. Hosszabb távon persze nem kizárt, hogy a piacra is megérkeznek az 500 Hz-es monitorok, de az elszállt GPU árak mellett egyelőre nem sok játékos venné hasznukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.