Hirdetés

Közelednek a második-generációs Ryzen CPU-k



|

12 nm-es technológiára váltanak a Ryzen processzorok és a Vega videokártyák.

Hirdetés

Az AMD-t ezúttal nem tartják majd vissza a gyártástechnológia korlátai. A cég hamarosan átvált a GlobalFoundries 12 nm-es LP FinFET gyártástechnológiájára, és már erre építi a második-generációs Ryzen processzorokat és Vega GPU-kat. 

Hirdetés

Fontos hangsúlyozni, hogy messze nem a Zen 2 chipekről van szó, azok majd 7 nm-es technológiával készülnek, és nagy fejlődést hoznak a mikroarchitektúra szintjén. Ezúttal inkább egy optikai zsugorítással van dolgunk, 14 nm-ről 12 nm-re. Ennek hála az AMD növelheti majd az órajeleket, és már 2018 első felében piacra dobhatja a második-generációs Ryzen CPU-kat. 

A Vega 10-es lapka szintén zsugorodik majd 12 nm-re, aminek köszönhetően az AMD tovább emelheti az órajeleket és gyorsabb HBM2-es memóriát használhat. Nagy valószínűséggel az AMD a zsugorított lapkát Vega 20-nak hívja majd. 

2019-ben aztán komoly frissítést kapnak az AMD processzorok és GPU-k a mikroarchitektúra szintjén, és jön majd a 7 nm-es váltás. Ez processzorfronton a Zen 2 mikroarchitektúrát jelenti, a videokártyák terén pedig a Navi architektúrát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.