Hirdetés

Legendás Nintendo-konzolok ihlették a 8BitDo új gamer billentyűzetét



|

A Famicom és a NES szellemiségét kölcsönzi a számítógépednek a 8BitDo Retro Mechanical Keyboard.

Hirdetés

Habár a független felmérések és az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott iparági pénzügyi beszámolók alapján látott már jóval szebb időket is a számítógépek és az azokhoz kapcsolódó termékek piaca, ez nem akadályozta meg a kínai 8BitDot abban, hogy épp most dobjon piacra egy új billentyűzetet.

A 2013-ban alapított, eddig javarészt kontrollerekben és mobilos adapterekben utazó gamer márka egy igazán különleges modellel állt elő, amely a Nintendo klasszikus otthoni konzoljait, a Japánban forgalmazott Famicomot és annak nemzetközi kiadását, a Nintendo Enterainment Systemet igyekszik megidézni.

Hirdetés

A Retro Mechanical Keyboard a nevéhez hűen Kailh Box V2 White mechanikus kapcsolókkal érkezik, amelyek arany bevonatot kaptak, így a gyártó szerint nemcsak gyorsabban reagálnak, de jobban ellenállnak a korróziónak és a pornak is. A termék legnagyobb dobása persze a két választható dizájn, amelyek valóban ügyesen hozzák a Famicom és a NES hangulatát.

A 87 billentyűs kialakítás sajátossága, hogy nem tartalmaz numerikus szekciót, a jobb alsó részen viszont kapunk két szabadon konfigurálható gombot, amelyek a mintául használt Nintendo konzolok kontrollerein található A és B gombok előtt tisztelegnek. Érdemes felhívni a figyelmet Retro Mechanical Keyboard sarkában elhelyezett piros LED-re is, amelyről szintén üvölt a 80-as évek hangulata.

A billentyűzet Windows 10/11-gyel, valamint az Android 9-től felfelé a Google mobil operációs rendszerével is kompatibilis, a vezetékes csatlakozás mellett pedig a Bluetooth Low Energy és a 2,4 G-s Wi-Fi kapcsolatot is támogatja. Amennyiben az utóbbiak valamelyike mellett döntünk, a beépített 2000 mAh-s akkumulátorra támaszkodhatunk, amely 4 óra alatt vesz fel 200 órányi használatra elegendő töltést.

A 8bitDo szeptember 20-tól ígéri a szállítást, az előrendelők pedig két óriási, tetszés szerint konfigurálható gombot (ún. Super Buttont) is kapnak. A nosztalgiázós perifériáért 100 dollárt, vagyis 35 ezer forintot kell fizetni, az európai forgalmazást az Amazonon keresztül bonyolítja majd a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.