Hirdetés

Már a fejlesztőknél lehet a PlayStation 5 Pro



|

Újabb pletyka árulkodik a Sony következő konzoljáról.

Hirdetés

Az Xboxért felelős Phil Spencer nemrég jelentette ki, hogy a Microsoft egyáltalán nem készül ún. "félidős", erősebb kiadással az aktuális Series X-konzolból, ezzel szemben a Sonyról régóta kering a pletyka, hogy idővel megkapjuk a PlayStation 5 Prót, amely jövőre jelenhet meg, és kétszer nagyobb teljesítményt nyújthat a normál PS5-nél.

Most egy újabb jelentést üdvözölhetünk az izmosabb masina kapcsán, ami arra enged következtetni, hogy sínen van a frissített hardver fejlesztése.

Hirdetés

A pletyka forrása a Im A Hero Too, aki nemrég egy hosszabb Reddit-posztban foglalta össze a játékok világával kapcsolatos értesüléseit. Ebben egész sokat mesélt a Nintendo Switch 2-ről, de egy mondat erejéig a PlayStation is szóba került. A leaker azt írta, hogy a Square Enix (Final Fantasy-széria) új PlayStation fejlesztői készleteket kapott, amelyekről feltételezhető, hogy a PlayStation 5 Pro hardverét tartalmazzák.

A fejlesztői készletek, vagyis a dev kitek arra szolgálnak, hogy a stúdiók már jóval egy új konzol piacra dobása előtt dolgozhassanak az arra szánt játékokon. Az ilyen hardverek külsőre sosem hasonlítanak a végleges termékhez, a képességeikben viszont megegyeznek velük, leszámítva egy sor extra fejlesztői funkciót. Amennyiben a PS5 Pro dev kitek már valóban a fejlesztőknél vannak, az arra utal, hogy előrehaladott állapotban lehet az új modellen folyó munka.

Megeshet persze, hogy Im A Hero Too téved, hiszen maga is csak "feltételezésről" ír. A korábbi pletykák alapján viszont a PlayStation 5 Pro jó eséllyel 2024 őszén színre lép, és eddig nem is érkezett olyan jelentés, ami kategorikusan cáfolta volna az erősebb konzol érkezését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.