Hirdetés

Már AMD-s Chromebookok is készülnek



|

Folytatódik az AMD terjeszkedése, Athlon és Ryzen chipek kerülnek a Google operációs rendszerére épülő gépekbe.

Hirdetés

A Ryzen széria bemutatkozása óta egyre több gyártó dönt úgy, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben nem csak Intel chipeket használ gépeiben, hanem AMD-s változatokkal is szolgál. Mivel a pirosak processzorai továbbra is kiválóan működnek, ez a tendencia folytatódhat a jövőben, hamarosan például Chromebookokat szerelnek fel AMD komponensekkel.

Összesen öt, 15W-os, Zen és Zen+ architektúrára épülő Ryzen és Athlon chip kerül majd Chromebookokba. Néhány elemtől eltekintve a C-szériás chipek nagyrészt olyanok, mint az U-széria tagjai.

Hirdetés

A leggyengébb, az Athlon Silver 3050C 14nm-es, kétmagos, kétszálas dizájnt kap, 3.2 GHz-es boostolt és 2.3 GHz-es alap órajellel, két, 1100MHz-es Radeon GPU-val; a legerősebb, a 12nm-es, nyolcszálas, négymagos AMD Ryzen 7 3700C pedig akár 4.0 GHz-en is futhat, 10 Radeon mag biztosítja a látványt 1400 MHz-en.

A HP már be is jelentette első AMD-s Chromebookját, a HP PRo c645-öt. Külsőre ismerős, 16:9-es, 14"-es kijelzővel érkezik, aminél választható, hogy érintős legyen-e vagy sem. Belülre kérhetjük bármelyiket a fenti chipek közül. Portok tekintetében két USB-A-t, két USB-C-t és egy HDMI 1.4-et találunk, a tárhelyet microSD-vel bővíthetjük, és van benne ujjlenyomatolvasó, valamint Wi-Fi 6 támogatás is. Az akksija 58Whr-s, 10,5 órán át bírja a gyártó elmondása alapján. Ára még nincs, de decemberben kerülhet a boltokba.

Számíthatunk arra, hogy az ASUS és a Lenovo is bejelenti saját alternatíváit hamarosan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.