Hirdetés

Mégis az idén érkezhet az új Nintendo Switch?



|

Egy új pletyka feltüzelheti a reményt azokban, akik a Switch 2-vel tervezték a karácsonyt.

Hirdetés

Sokáig szinte minden forrás biztosra vette, hogy a Nintendo hét évvel az első generációs Switch megjelenése után, valamikor 2024 során fogja elhozni a közel 140 millió példányban értékesített hibrid konzol következő kiadását, ám februárban legnagyobb bánatunkra több jelentés is arról adott hírt, hogy a japánok elhalasztották a rajtot.

Akkor még arról szólt a fáma, hogy a cégnek így több ideje marad az exkluzív játékok elkészítésére és az induló készlet felhalmozására, elkerülve a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolok rajtját övező ellátási káoszt. Egy friss jelentés viszont most azt állítja, hogy a Nintendónak nem lesz szüksége az extra időre.

Hirdetés

Az aktuális beszámoló forrása a Connor nevű szivárogtató, akinek korábban voltak már bevált jóslatai a Samsung chipjeire vonatkozóan, és most is hardveres oldalról közelíti meg a kérdést. A leaker az X felületén azt írja, hogy a Nintendo Switch 2 már az idei év második felében piacra kerülhet, mivel minden jelentős szerződést letárgyalásra került az alkatrészek beszállítóival.

Connor erre következő bejegyzése pedig a specifikációra is kitér: a poszt alapján az új Switchben egy Nvidia Tegra T239-es processzor fog dolgozni, amit a Samsung gyárt majd, illetve az OLED-változat kijelzőjét is a koreaiak szállítják. A szivárogtató szerint viszont meglehet, hogy előbb a Sharp által gyártott LCD-kijelzőkkel szerelt variáns kerül piacra.

A lényeg tehát annyi, hogy a Nintendo párhuzamosan készül a Nintendo Switch LCD és OLED változataival (az aktuális generációban az utóbbi 4 év eltéréssel került piacra), valamint hogy akár már az idén megérkezhet az új hibrid konzol. Fontos azonban megismételni, hogy jelenleg csak Connor állítja ezt, míg a korábbi, 2025-ös rajtról szóló jóslatok több forrásból érkeztek, köztük játékipari szereplőkkel, akiknek a Nintendo állítólag már kész tényként tálalta a halasztást.

Amennyiben valóban csak jövőre kerül sor a generációváltásra, akkor a március tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, mivel 2017-ben ekkor rajtolt el az eredeti Switch is, illetve korábban a Nikkei Asia is úgy értesült, hogy a japánok ezt az időszakot célozzák. Ami az új konzol teljesítményét illeti, a pletykák szerint a gépet hajtó Nvidia Tegra 239-es SoC-ban egy Ampere GPU dolgozik majd 1280 CUDA-maggal és egy 8 magos (Cortex A78) Arm processzorral, 12 GB RAM társaságában.

A Switch 2 ezzel nem érné el a leggyengébb 9. generációs konzol, az Xbox Series S szintjét, hanem inkább valahol a Steam Deck környékén lenne, DLSS Super Resolution felskálázással és hardveres sugárkövetési képességekkel.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.