Hirdetés

Külön hardver gondoskodik az Xbox Series X 3D-s hangzásáról



|

A következő generációs, 3D-s hangélmény érdekében a Microsoft dedikált audiohardvert fejleszt a konzolhoz.

Hirdetés

Az, hogy gyorsabb SSD-re és generációs fejlődésre számíthatunk a teljesítmény terén, csak két elem az Xbox Series X újdonságainak listáján, ezért a Microsoft egyéb téren is igyekszik újdonságot hozni. Megerősítették például, hogy a konzolban dedikált audiohardver lesz, ami lehetővé teszi a következő-generációs 3D-s hangélményt, és fokozza a hangminőséget általánosságban is. A dedikált audiogyorsítást a Microsoft 2020-as GDC-re készített prezentációjának egyik leírásában is megerősítették. 

Hirdetés

Az audiogyorsítás funkció egy olyan együttműködés eredménye, amelyen a Microsoft, a Dolby és további egyéb partnerek dolgoztak közösen, annak érdekében, hogy fejlett, magával ragadó hangélményt érjenek el fejhallgatók használatával. A Microsoft ugyanakkor nincs egyedül az effajta törekvések kapcsán. A konzolos hangminőségen a Sony is sokat akar fejleszteni. Korábban már utalt rá a japán cég, hogy a PlayStation 5 3D-s audiót hoz majd, vagyis az új konzolok minden jel szerint nem csak látványban, hangzásban is sokat erősítenek. 

Apró érdekesség, hogy a neves Ed Boon (akit a Mortal Kombat sorozat miatt ismerhetünk és szerethetünk) nemrégen tartott szavazásán kiderült, hogy a leendő vásárlók leginkább kedvező vételárakat szeretnének látni az új konzoloktól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.