Hirdetés

Moduláris asztal-PC hibriddel sokkol a Razer



|

Az idei műsor sem maradt hajmeresztő koncepció nélkül.

Hirdetés

A játékosoknak szóló termékek specialistája, a Razer már a tavalyi CES-en sem spórolt a látványos koncepciókkal, hiszen nemcsak egy feltekerhető OLED-kijelzős gamer széket (Project Brooklyn), de egy RGB-s gamer maszkot (Project Hazel) is megvillantott nekünk.

Habár az utóbbi körül akkora felhajtás kerekedett, hogy végül tényleg megcsinálták, ez többnyire nem mondható el a "Project" megjelöléssel illetett attrakciókról, így a CES 2022 sztárját, a nemrég leleplezett bútor-PC hibridet is érdemes puszta érdekességként kezelni.

Hirdetés

A futurisztikus megjelenésű Project Sophia alapvetően egy modulárisan bővíthető asztal koncepciója, amelybe egy teljes értékű számítógépet építettek az Intel legújabb processzoraival és az Nvida legfrissebb GPU-ival. A PC-s alkatrészek mágnesesen csatlakoznak az üveg fedlap alatti részhez, így könnyedén cserélgethetők.

Az instant átalakíthatóság pedig a Razer szerint nemcsak az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló fejlesztésekhez, de a különböző feladatokhoz történő igazodáshoz is kapóra jöhet.

"A Project Sophia a mi futurisztikus víziónk egy többcélú játék- és munkaállomásról, amely megfelel a különböző PC-s felhasználási módok nagyon eltérő igényeinek, szükségtelenné téve a munkaterületek közötti költözködést."

- nyilatkozta Richard Hashim, a cég egyik alelnöke, aki szerint az efféle moduláris rendszerek jelentik a kategória jövőjét. Az asztalból természetesen nem hiányzik a Razer védjegyének számító Chroma RGB világítási rendszer sem.

Szó se róla, a szingapúri-amerikai gyártó ezúttal is egy ütős koncepciót szállított, de a PC-s alkatrészek mai ára és beszerezhetősége tükrében azért nagyon-nagyon álomszerű az az elképzelés, hogy minden feladathoz külön hardvert tartsunk otthon, még ha ez csak cserélgethető elemeket jelent is.

Lelkesedni persze lehet, ám ahogy azt az Nvidia és az AMD idei újdonságai kapcsán már leírtuk, sajnos nem biztos, hogy érdemes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.