Hirdetés

Na de mi jön az Intel Tiger Lake után?



|

A tizenkettedik-generációs Core CPU-k állítólag már a 7 nm-es Sapphire Rapids mikroarchitektúrára építkeznek.

Hirdetés

Nemrég hivatalosan is elstartoltak a nyolcadik-generációs Intel Coffee Lake processzorok, amelyekhez bár új alaplap kell, de nem váltják meg a világot. 

Hirdetés

A következő frissítést a Cannon Lake processzorok jelentik, amelyek már elvileg az új 10 nm-es gyártástechnológiára épülnek. Ezt 2-3 mikroarchitektúrával aknázná ki az Intel, a Cannon Lake mellett az Ice Lake és a Tiger Lake sorozatokkal. Ezek a következő három év során kerülnek piacra. 

De vajon mi jön a Tiger Lake után? Az Intel most először beszélt erről. 

Értelemszerűen lassan a 7 nm-es technológia ideje is eljön az Intelnél. A tizenkettedik-generációs Core processzorok már erre építenek, és Sapphire Rapids néven kell majd keresnünk őket. Ez a széria igen komoly fejlődést hoz majd a mikroarchitektúra szintjén, és a 8-magos processzorokat már hétköznapivá teszi. 

A Sapphire Rapids CPU-k és az azokat kísérő lapkakészlet alkotják majd a Tinsley platformot, amely 2020-ban kerül piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.