Hirdetés

Radeonokkal keményít be az Acer: két RX7600-as is érkezik



|

A tajvani gyártó lassan, de biztosan építgeti az új üzletágát, a két legjobb ár-érték arányú GPU-val bővül a BiFrost termékcsalád.

Hirdetés

Nagypályás letámadás helyett megfontolt, alulról történő építkezést választott az Acer a videokártyák piacán, tisztán látszik, hogy a gyártó egyelőre csak egy piaci szegmensre és vásárlói bázisra koncentrál. Pont így van jól, hiszen az EVGA-példa is azt mutatja, hogy azért nagyon nem egyszerű megmaradni a grafikus vezérlők viharos kategóriájában, még úgy sem, ha bizonyos régiókban némi exkluzivitást is kap a partnergyártó.

Az Acernél egyelőre nem is gondolkodnak GeForce típusokban, a partnerséget két másik gyártóval képzelik el, melyek közül az egyik vélhetően bármit megadna azért, hogy vegyék a fejlesztéseit, míg a másik tárt karokkal fogadja az új, hosszú távú partnerségre törekedő vállalatokat. A Predator BiFrost Arc A770 után megérkezett az Arc A750, illetve a Radeonos korszak beindítását két RX7600-as típussal valósítják meg.

Hirdetés

BiFrost recept szerint terjeszkedve

Tesztünkben alkalmunk nyílt arra, hogy megismerjük a kissé furcsa kinézetű, két eltérő kialakítású ventilátorral felszerelt egyedi hűtést, ami egészen jó hatásfokkal tartotta kordában az A770-en üzemelő, teljes kiépítésű ACM-G10 kódjelű grafikus lapkát. Ráadásul a két légkavaró által generált zaj sem vált tolakódóvá, jár az elismerés az Acer mérnökei számára. Az újdonságokkal kapcsolatban egyelőre azt látni, hogy ugyanazt a hűtőbordát kapják, ami nagyon jó hír lehet a Radeon példányok esetében, amiknél a tipikus fogyasztási keret kb. 70-80 W-tal alacsonyabb.

Nem ez lesz az utolsó Radeon modell, a háttérben gőzerővel készülnek az RX7900 csúcsmodellekre épülő BiFrostok.
Nem ez lesz az utolsó Radeon modell, a háttérben gőzerővel készülnek az RX7900 csúcsmodellekre épülő BiFrostok.

Ennek köszönhetően az RX7600-ból egy OC-változatot is csatába küldenek, aminél a boost-órajel meghaladja a 2,7 GHz-es határt, kis finomhangolással talán a 2,8 GHz sem tűnik lehetetlennek. Egyébként mindig más paramétert tekintve megegyezik a két Radeon típus, a tápellátást 8-tűs PCIe-csatlakozáson keresztül kapja, a fedélzeti memória 8 GB, a hátlapon pedig egy HDMI 2.1 és három DisplayPort 1.4 csatlakozó található.

Különösebb meglepetés nincs, gyárilag megemelt órajelek viszont vannak.
Különösebb meglepetés nincs, gyárilag megemelt órajelek viszont vannak.

Az Arc A750 kizárólag gyárilag túlhajtott verzióban kerül piacra, a 250 W-os TDP-keret pedig talán még többet is engedhet a 2,2 GHz-es órajelnél. A memória kapacitás ennél a modellnél is 8 GB, viszont az energiaigény miatt két 8-tűs PCIe-tápcsatlakozóval kell számolnod. Szinte biztos, hogy a nyomtatott áramkör és a hűtő teljesen azonos az A770 OC-n látottal, a feleannyi memória és némi számolóegységtől megfosztott GPU jelzi, hogy A750-ről van szó.

A nemrég bejelentett ARC A770 árcsökkentést követően elmondható, hogy az Acer mindegyik videokártyája a 300 USD alatti ársávban érhető el, az újdonságok közül az Arc A750-re 258, míg a két Radeon 274 és 290 dolláros ajánlott fogyasztói árat határoztak meg. A hazai megjelenésről még nincs információnk, várhatóan az iskolakezdésre fordulva szép lassan megjelennek majd az ismert webshopok és boltok polcain.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.