Hirdetés

Rásül a kezed az egérre? Van megoldás!



|

Forró nyári napok, hosszú gép előtti szeánszok, izzadós tenyerek - ez így együtt nem jó kombó: a Zephyr új egere formabontó megoldást kínál.

Hirdetés

Most, hogy lassan tényleg itt a nyár és már több a kánikula mint a vihar és a jégeső, egyre többször találkozhatunk azzal a problémával, hogy a számítógép előtt töltött idő végére az egerünk szinte ázik az izzadságban. Lássuk be, még a legszárazabb bőrűek tenyere is izzadni kezd a nagy melegben, ha folyamatosan egy műanyag felülettel érintkezik.

Hirdetés

És ilyenkor jön az ötlet, majd a bátor megvalósítás - amikor már azt hittük, hogy az egerekkel kapcsolatban mindent feltaláltak, kipolíroztak és újraterveztek, amit csak lehet, a Mindhunter nevű cég előállt a Zephyr névre keresztelt egérrel, amiben beépített, ventilátoros hűtési rendszer található.

Jól olvastad. Hűtőventilátor az egérben. De persze ez az apróság nem a rágcsáló hardverét hűti, hanem kifelé pozicionálták, és az áttört felső felületen keresztül a tenyeredet kényezteti a légáram. Az apró légkavaró az USB kábelen át kapja az áramot, ráadásul a fordulatszámát is tudjuk változtatni az egyik gombbal, de persze le is kapcsolhatjuk, ha épp nincs rá szükség.

A gyártó szerint a ventilátor kifejezetten halk, tehát nem kell aggódni azért, hogy újabb sivító hang csatlakozik a gépben amúgy is dolgozó hűtés zajához, csak épp a tenyerünk alól.

Egyébként egy ergonómikus, könnyű eszközről van szó, amely természetesen kapott némi LED fényeffektet is, ami természetesen szoftveresen állítgatható. Az egér érzékenysége 100 és 16 000 DPI között állítható, és Pixart 3389 szenzort használ. Az Omron mikrokapcsolókat 50 millió kattintásra hitelesítették. A borítást is úgy tervezték meg, hogy ne gyűjtse a zsírt, ujjlenyomatot, és az izzadságot.

A furcsa szerzet jelenleg a Zephyr saját oldaláról rendelhető 79 dolláros bevezető áron, a "nyitási akció" végeztével már a duplájáért lehet beszerezni. Ti kipróbálnátok? Jó ötlet, vagy haszontalan ? Jöhetnek a kommentek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.