Tényleg nem kriptobányászoknak készült az Intel Arc Alchemist



|

A gyártó minden szempont alapján törekedett a GPU optimalizálására egyetlen jelentős kivétellel.

Az Intel Arc Alchemist széria egyik legújabb darabja, az A380 egyelőre hivatalosan csak Kínában érhető el, de vélhetően hamarosan a nyugati piacon is megvásárolható lesz a videokártya, amelyet a gyártó kreatív megoldással tett szinte használhatatlanná a kriptobányászok számára.

A kriptovaluták gazdasági helyzete jelenleg igencsak bizonytalan, sok esetben a magas költségek miatt nem kifizetődő, így a bányászathoz használt csúcskategóriás videokártyák piaci ára is jelentősen csökkent.

Az Intel több tesztelés alapján azonban úgy próbálja elkerülni a kriptobányászok piaci befolyását, hogy ellehetetleníti az Ethereum termeléséhez alkalmazott szoftverek optimális futtatását.

Hirdetés

A DJ Mines nevű videós ugyanis több különböző lehetőséget is kipróbált, de végül ugyanarra az eredeményre jutott. A népszerű szoftverek, mint a NiceHashMining, trex miner, lolminer, valamint a teamreeminer teszteredményei alapján kiderült, hogy az Intel megoldotta, ne lehessen hatékonyan Ethereumot bányászni az A380-nal. A többi mérés szerint az Arc Alchemist egyáltalán nem teljesít rosszul, és bár nem csúcskategóriás, remekül megbirkózik a népszerű és újabb játékokkal is.

Az elmúlt évben egyébként az Ethereum értéke közel 70%-kal csökkent, és bár az elmúlt hetekben újból növekedett, mégis messze van még a csúcstól. A jelek szerint ez az Intel Arc Alchemist kártyák árára nem lesz hatással, ha az Intel mérnökei tényleg sikeresen megoldották, hogy ne legyen kifizetődő a GPU-kat kriptobányászatra használni.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.