Hirdetés

Több részletet is elárult a Nintendo a Switch 2 konzol kapcsán



|

Maga a vállalat elnöke beszélt a Switch következő generációjáról.

Hirdetés

A hónapok óta csordogáló pletykákat követően a Nintendo nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy még ebben az üzleti évben be fogja jelenteni a 2017-ben piacra dobott Switch hibrid konzol utódját, ami a vállalatnál a 2025. március 31-én záruló időszakot jelenti, vagyis kevesebb mint egy éven belül meg fogjuk tudni, mivel készülnek a japánok.

Ezzel azonban még nem értünk a várva-várt generációváltásról megosztott hivatalos információk végére, a gyártó 2018 óta regnáló elnöke, Shuntaro Furukawa ugyanis a legutóbbi pénzügyi beszámoló keretében több fontos részletet is megerősített a gépről.

Hirdetés

A Gamesindustry.biz időközben lefordította a befektetőkkel tartott kérdezz-felelek során elhangzottakat, ahol Furukawa úgy nyilatkozott, hogy a nyilvánosságban csak Nintendo Switch 2-ként emlegetett konzol ugyanarra a digitális fiókra (Nintendo Account) épül majd, amit a jelenlegi Switch és a cég mobilos játékai is használnak, illetve a fizikai játékokat is támogatni fogja, annak ellenére, hogy a cég egyébként a tisztán digitális formátum iránti kereslet növekedésével számol.

Míg a Nintendo Account átvétele nem nagy meglepetés, a fizikai formátum melletti kitartás sokaknak megnyugtató hír lehet. Ennek kapcsán egy korábbi, nem hivatalos jelentés azt jósolta, hogy a Switch utódja kompatibilis lesz az első generációhoz kiadott játékkártyákkal is, és hogy vezeték nélküli üzemmódban még a régi géphez készült Joy-Con kontrollerek is rá tudnak majd csatlakozni az új hardverre.

Mindezen túl Fukurawa egy befektető kérdésére azt is elárulta, hogy jelenleg nem látnak olyan ellátási gondokat a félvezetőiparban, mint ami néhány éve volt jellemző, így a következő Switch esetében sem számítanak nagy szállítási fennakadásokra. Mint ismert, a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S rajtjánál anno hosszú várakozási időket eredményezett, hogy a Sony és a Microsoft a chiphiány és más tényezők végett nem tudtak eleget gyártani belőlük.

Aki viszont abban reménykedett, hogy a Switch 2 még az idén piacra kerülhet, azt elkeserítheti, hogy Fukurawa szerint a Nintendo eladási előrejelzései erre az üzleti évre egyáltalán nem számolnak a következő generációval, amiből arra következtethetünk, hogy hiába ejtik meg a bejelentést a fiskális év 2025 márciusi zárásáig, az új konzol tényleges forgalmazása csak ezt követően veheti kezdetét.  

A Nintendo mostani beszámolójából egyébként az is kiderült, hogy a három változatban kapható eredeti Switch már 141,32 millió eladásnál jár, ebben az üzleti évben pedig még további 13,5 milliót szeretne eladni belőle a cég. A több mint hét éves gép ezzel szorosra zárná a különbséget minden idők  legsikeresebb konzoljaival, a 154,02 millió példányban értékesített Nintendo DS-szel és a 155 millióig jutó PlayStation 2-vel, később pedig akár meg is előzheti őket, ha a japánok a Switch 2 premierje után is tovább forgalmazzák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.