Hirdetés

20 TB-os merevlemezekkel támad a Seagate



|

Végre nemcsak az adatközpontokba, hanem nekünk is juthat majd elérhető árú, nagy kapacitású HDD.

Hirdetés

A Seagate az elmúlt hónapokban több izgalmas újítást is bejelentett, kezdve a világ leggyorsabb HDD-jétől az önjavító technológiát használó rackekig.

Most pedig itt a következő nagy lépés: a cég több olyan merevlemezen is dolgozik, amelyek jelenleg üzleti célú HDD-knél használt HARM (heat assisted magnetic recording) technológia helyett PMR (perpendicular magnetic recording) és SMR (shingled magnetic recording) alapokra épülnek majd.

A cég ügyvezetője, Dave Mosley elmondta, hogy a 20 TB-os PMR drive-okat az év második felében dobják majd piacra. A jelenleg használt HAMR drive-ok nem tömeggyártott termékek, csak bizonyos partnerek férhetnek hozzájuk, ugyanakkor erről a technológiáról sem akarnak lemondani.

Hirdetés

A most készülő PMR-alapú merevlemezek TDMR (two dimensional magnetic recording) fejekkel érkeznek majd, amiket évek óta használ a Seagate a 14, 16 és 18 TB-os háttértárakban, így ezek sorozatgyártása még mindig olcsóbb, mint a HAMR eszközökbe épített komponensek.

Az idei évben a merevlemezek iránt is megnőtt a kereslet, köszönhetően egy új kriptovaluta, a Chia felbukkanásának, ezek nagy részét viszont a használt piacon szerezték be a bányászok, így a Seagate-nél nem látják értelmét annak, hogy ész nélkül elkezdjék bővíteni a gyártókapacitást. Ráadásul év eleje óta már nem is olyan profitábilis a Chia termelés, egy 20 TB-os HDD-vel havi durván 25 dollárt lehet keresni, így a Seagate-nél inkább az innovációra koncentrálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.