Hirdetés

A Toshiba bemutatta az Intel Optane technológia ellenfelét



|

Alacsony válaszidővel rendelkezik a 3D XL-Flash, amely az Intel Optane ellenfele lesz.

Hirdetés

Az Intel Optane memóriája egy olyan új típusú SSD, amely nem csak nagy sebességeket kínál, de sajnos drága is a NAND flash-alapú SSD-khez képest. A Samsung és a Toshiba ezért úgy gondolják, van létjogosultsága a rivális megoldásoknak, amelyek remek teljesítményt nyújtanak, de olcsóbban gyárthatóak, mint az Optane-meghajtók. 

Hirdetés

A Samsung még tavaly mutatta be az alacsony válaszidejű Z-NAND adattárolási megoldást, a héten pedig a Toshiba villantott valami hasonlót. Ennek a neve 3D XL-Flash. 

A Toshiba szerint a 3D XL-Flash a TLC NAND flash meghajtók válaszidejének tizedével működik, de mivel meglévő technológiák segítségével gyártják, ezért a termelése lényegesen olcsóbb. Ez végeredményben azt jelenti, hogy a felhasználók is jóval olcsóbban vehetik meg. 

A gyártó értelemszerűen először az adatközpontokat célozza az új termékekkel, a fogyasztói piacra, és így az asztali gépekbe, laptopokba csak később érkezhetnek meg a 3D XL-Flash-alapú meghajtók. Ez bevett stratégia a gyártók körében, és az Intel Optane is így jelent meg a piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.