Hirdetés

Állítólag nem lesznek egyedi Radeon VII videokártyák



|

A jelentések szerint kizárólag referenciaváltozatban lesz elérhető az AMD Radeon VII grafikus vezérlője.

Hirdetés

A német Tom's Hardware jelentése szerint az AMD meglehetősen érdekesen gondolkodik a Radeon VII-ről. Állítólag a videokártya kizárólag referenciaváltozatban lesz elérhető a piacon. Nem csak a termék pályafutásának az elején (mint az NVIDIA-nál a Founder's Edition kártyáknál), hanem soha nem kapunk majd testre szabott, egyedi Radeon VII-et. 

Hirdetés

A jelentések szerint eleinte nagyon kevés lesz a Radeon VII-be építendő GPU-kból. Ennek az oka az, hogy a TSMC 7 nm-es gyártástechnológiáját használják, az óriásnak viszont az AMD Ryzen 3000 és az Epyc processzorszériákat, valamint a többi megrendelőt is ki kell szolgálnia. 

Mindez szöges ellentétben van azzal, amit Lisa Su a CES-en mondott: az AMD ügyvezetője azt ígérte, hogy a Radeon VII több vezető partnergyártó kínálatában is megjelenik majd. Tajvani források szerint azonban nem lehet kiszivárogtatni azt, ami egyszerűen nem létezik. Ezzel pedig a testre szabott, egyedi Radeon VII kártyákra gondoltak. Kínai iparági források szerint olyan kevés Radeon VII van, hogy a partnergyártók talán soha nem is kapnak belőle. 

Sokakat meglepne, ha az AMD valóban ilyen stratégiát választana, ráadásul ártana is a cégnek, hogy kizárná a partnergyártók felturbózott megoldásait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.