Hirdetés

Valaki ellopott egy csomó üzleti titkot az AMD-től



|

Az így megszerzett információk főként GPU-k felépítésére és gyártási technológiájára vonatkoztak, de az AMD szerint nem történt komoly baj.

Hirdetés

Az AMD nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy tényleg igaz az a pletykaszinten már egy ideje mocorgó sztori, miszerint grafikus kártyákra vonatkozó üzleti titkokat loptak tőlük. Ugyanakkor a z így megszerzett szellemi tulajdon nem alapvető fontosságú biztonsági vagy versenyképességi szempontból. Más állítások szerint a Navi videokártyákról és az Xbox Series X egyedi GPU-járól is kikerültek részletek (és a Big Navit is emlegetik), de ezeket érdemes fenntartásokkal kezelni. A Torrentfreak mindenesetre kapcsolatba került az állítólagos tolvajjal, aki jelenleg is várja az ajánlatokat az üzleti titkokért cserébe, és azt reméli, hogy 100 millió dollárt is kaphat ezekért. Kissé sokat akar a szarka, még akkor is, ha tényleg valami fontosat sikerült bezsákolnia...

Hirdetés

A Githubra is került már fel lopott kód egyfajta demóként arról, mik lehetnek még a tolvaj birtokában, de ezeknek gyorsan a levételét kérte az AMD. Azóta a 4chan oldalán is jelentek meg kódok, és a hacker kijelentette, hogy ha nem talál vevőket a maradékra, akkor annak nagy részét egyszerűen közzéteszi a neten. Azt is felfedte, hogy váratlanul szerezte meg a forráskódokat egy védtelen szerverről, amire betört. 

Egyelőre a szakértők is találgatnak, hogy vajon mennyire komoly az ügy, mi mindent lophatott el a hacker. Az AMD természetesen próbálja nyugtatni a kedélyeket, de a megfogalmazásból kiderül, hogy azért még ők sem biztosak benne, hogy lopott-e az illető olyasmit, ami tényleg fenyegetheti az üzleti pozícióikat. Mindenesetre már vizsgálják az ügyet a hatóságokkal együtt, szóval lehet, hogy a tolvaj nem csak százezer dollártól, de egy ideig a szabadság édes ízétől is elesik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.