Hirdetés

Az európaiak több mint 60 százaléka AMD processzort választana



|

Az EHA tanulmánya szerint az európai felhasználók több mint 60 százaléka AMD CPU-t rakna a következő számítógépébe.

Hirdetés

Az EHA nemrég egy független tanulmányt folytatott, amelynek az eredménye szerint az AMD népszerűbb a processzorok piacán, mint az Intel. Ezt igazából már lehetett sejteni az utóbbi hónapok hírei alapján, illetve abból is, hogy az Amazon processzoreladási toplistáját is uralja az AMD, sok európai országban is. Ezúttal azonban tudományosan közelítették meg a kérdést. 

Hirdetés

A szakértők szerint az európai PC-s felhasználók több mint 60 százaléka az AMD felé hajlik, ha processzorról van szó, és AMD CPU-t választana a következő gépébe Intel chip helyett. 

Tavaly ilyenkor a leendő vásárlók mindössze 40 százalékát tudta megnyerni az AMD, sőt, az idei év második felének kezdetén is csak 50 százalékon állt még a mérleg. A videokártyák terén 19 helyett már 23 százalék választana AMD-t. 

Természetesen egyszerű magyarázata van annak, hogy az AMD chipek népszerűsége ennyire emelkedik a fogyasztói és az üzleti szektorban is az új vásárlók körében. Az Intel egyszerűen nem tudja tartani a lépést a fejlesztésekkel, a TSMC pedig igen hatékony és fejlett gyártópartnernek bizonyult az AMD számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.