Hirdetés

Az AMD készen áll az Arm chipek gyártására



|

A vállalat pénzügyi vezetője jelentette be, hogy ha a partenereknek erre van szüksége, rájuk számíthatnak.

Hirdetés

Dr. Lisa Su, az AMD ügyvezetője még az év elején beszélt arról, hogy látják az Arm előretörését, és hát van is gyakorlatuk a témában, így egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy ebbe az irányba nyissanak, ha a piacnak erre van szüksége. Most a vállalat pénzügyi igazgatója, Devinder Kumar is megerősítette a dolgot.

A CFO a Deutsche Bank Technológiai Konferenciáján nyilatkozott. Bár végül soha nem dobták piacra, az AMD még 2017-ben dolgozott a K12 névre keresztelt Arm-alapú chipen, így van gyakorlatuk az ilyen mikrokontrollerek terén.

Hirdetés

Azt ugyan nem erősítette meg a vállalat, hogy jelenleg is vannak ilyen projektjeik, de kétségtelenül hajlandóak lennének felszállni a vonatra.

A bejelentés különösen annak fényében érdekel, hogy az Nvidia hónapok óta próbálja felvásárolni az Arm-et, és ha sikerül nyélbe ütni az üzletet, az megnehezítheti a licencelést.

Talán újra szerverchipeken dolgozik majd a vállalat? Vagy jönnek a Ryzenes okostelefonok? Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.