Hirdetés

Az IBM és a Facebook anyacégének vezetésével mesterséges intelligencia szövetség jött létre



|

Több mint 50 szereplő fogott össze a mesterséges intelligenciás technológiák megosztására és biztonságossá tételére.

Hirdetés

Látványos versenyfutás zajlik most a mesterséges intelligenciás fejlesztések és a több szempontból is kockázatos technológia megzabolázását célzó törekvések között, melynek legutóbbi példája egy 20 ország által aláírt nemzetközi egyezmény az AI-val kapcsolatos biztonsági garanciákról.

Most pedig az IBM és a közösségi médiás óriás Meta hoztak tető alá egy új szövetséget, amely egyszerre gondoskodna az átlátható, együttműködésen alapuló fejlesztések ösztönzéséről és reagálna a mesterséges intelligenciában rejlő fenyegetésre.

A The AI Alliance nevű szervezethez 50 gazdasági, tudományos és állami szereplő csatlakozott, köztük olyanokkal, mint az AMD, az Intel, a Dell Technologies, a Linux Alapítvány vagy a világhírű Cornell Egyetem. Az összefogás közvetlen célja a nyílt forráskódú AI-technológiákkal kapcsolatos kutatások támogatása, a tudás megosztásával és a kockázatok csökkentésével.

Hirdetés

"A The AI Alliance egy nyílt közösség előmozdítására összpontosít, lehetővé téve a fejlesztők és a kutatók számára, hogy felgyorsítsák a felelős innovációt a mesterséges intelligenciában, miközben biztosítják a tudományos szigort, a bizalmat, a biztonságot, a sokszínűséget és a gazdasági versenyképességet".

- áll az IBM által megosztott közleményben.

"A vezető fejlesztők, tudósok, tudományos intézmények, vállalatok és más innovátorok összefogásával egyesítjük az erőforrásokat és a tudást a biztonsági aggályok kezelése érdekében, s egyúttal világszerte platformot biztosítunk a kutatók, a fejlesztők és a felhasználók igényeit kiszolgáló megoldások megosztására és fejlesztésére."

A szövetség tagjai konkrét intézkedéseket is megfogalmaztak, köztük az univerzális benchmarkok és értékelési szabványok kidolgozásával, egy nyílt alapítványokra épülő ökoszisztéma kialakításával, a globális AI-képességek fejlesztésére irányuló kutatások és az AI-jal kapcsolatos hardveres rendszerek támogatásával, valamint a tájékoztatásra irányuló (pl. oktatási) kezdeményezések elindításával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.