Hirdetés

Az Nvidia több száz millió dolláros bevételt köszönhet a kriptobányászoknak az elmúlt hónapokban



|

Roppant sikeresen zárta 2020-at a vállalat, és ezt részben a videokártyákat tömegével felvásároló kriptovalutát bányászó felhasználóknak köszönheti.

Hirdetés

Az Nvidia hivatalosan közzétette a vállalat legújabb gazdasági jelentését, amelyből kiderül, hogy 2020 negyedik negyedéve, valamint a 2021-es üzleti év is sikeres volt a teljes árbevétel tekintetében. A cégre ugyan hatással volt a koronavírus világjárvány is, viszont a különböző kriptovaluták bányászatának újból fellendülő népszerűsége pozitívan hatott a bevételi számokra.

A vállalat 2020 negyedik negyedévében és 2021 üzleti évben összesen 5 milliárd dollárt termelt, amely 61%-kal több az előző év ugyanezen időszakához képest. A cég rekordbevétele egyébként közel 1,5 milliárd dollárt jelent. Az Nvidia pénzügyi igazgatója, Collete Kress elmondta, hogy a cég becslései alapján 100-300 millió dollár bevétel köthető a kriptobányászok vásárlásaihoz, ugyanakkor továbbra is a gaming kategóriának köszönhető a legnagyobb árbevétel.

Hirdetés

Az időszakokra vonatkozó részletes adatok alább láthatók:

A videokártyák piaca viszont furcsa helyzetben van, hiszen folyamatosan készlethiány áll elő a csúcskategóriás hardverek esetében, mivel azokat rögtön felvásárolják a bányászok és a nyerészkedők. Az Nvidia ezért egyrészt kimondottan kriptobányászatra tervezett kártyákat is tervez, illetve a játékosok számára készülő videokártyákat komoly kriptovédelemmel látja el.

Az Nvidia 2020-ban összesen 16,7 milliárd dollárt termelt, amelyből 4,3 milliárd dollár a nettó árbevétel. A készlethiányok ellenére is remek eredménynek tekinti a cég ezt, és a következő negyedévre is 5 milliárd dolláros bevételt becsülnek, amely nagyrészt a gamer piacon eladott GPU-eladásokból fog származni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.