Hirdetés

Belustult a ChatGPT, így inkább a felhasználókra tolja a feladatok megoldását



|

Többen is panaszkodtak az elmúlt időszakban a chatbotra, ami valamilyen okból kifolyólag meglehetősen furcsán kezdett viselkedni.

Hirdetés

Míg időközben már egy olyan jogszabályt is elfogadtak, melyet teljes egészében a ChatGPT írt, addig már olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint összeomolhat az e mögött álló cég, az OpenAI, ahonnan egy ponton még a vezetőt, Sam Altmant is teljesen váratlanul elbocsátották. Noha azóta már hivatalosan is lezajlott a kirúgott vezérigazgató visszatérése, még így is hatalmas a felhajtás a mesterséges intelligenciát forradalmasító vállalat körül, ami ismételten a figyelem középpontjába került most egy sokkal furcsább dolog miatt.

A felhasználok ugyanis a napokban egyre többször számoltak be arról, mintha a ChatGPT belustult volna, és a válaszaival arra ösztönözte volna őket, hogy maguk hajtsák végre a feladatokat.

Hirdetés

Több olyan beszélgetés is napvilágot látott, melyekből egyértelműen lejött, hogy a tényleges megoldások helyett a chatbot csak egyszerű javaslatokat kínált a felhasználóknak, vagy éppen részleges válaszokat adott a lekért parancsokkal kapcsolatban.

Sőt, néhányan még olyan bizarr esetekről is beszámoltak, hogy valamilyen fogyatékosságot kellett színlelniük abból a célból, hogy válaszra bírják a ChatGPT-t, amiről azért meg kell hagyni, valóban egy elég groteszk jelenség. 

Viszont a vállalathoz meglehetősen gyorsan eljutottak a visszajelzések, és már jelezték, hogy dolgoznak a probléma megoldásán. Elmondták továbbá azt is, hogy az utolsó frissítés még november 11-én érkezett, így abszolút nem szándékos dologról van szó. Mindenesetre meglátjuk, hogy hogyan sikerül majd javítaniuk a problémát, amivel remélhetőleg ismét beszédesebb lesz majd a chatbot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.