Hirdetés

Bemutatkoztak az AMD új, professzionális használatra szánt Threadripper processzorai



|

A Ryzen Threadripper Pro 5000 WX-Series már a Zen 3 architektúrán alapul.

Hirdetés

Tévedés azt hinni, hogy csak a videojátékok és a mezei felhasználók által futtatott programok igényelhetnek komoly számítástechnikai erőforrásokat, ugyanis a megfelelő technikai háttér nagyon fontos akkor is, ha mesterséges intelligenciával, animációval, vagy éppen különböző tervezési munkálatokkal foglalkozik valaki.

Az AMD pedig azokra is gondol, akik professzionális használatra vásárolnának új hardvereket.

Hirdetés

A gyártó bemutatta a munkaállomásokba szánt Ryzen Threadripper Pro 5000 WX-Series sorozatot, ami elődjével, a Pro 3000-rel ellentétben már a Zen 3-as architektúrán alapul, így értelemszerűen jobb teljesítményt is nyújthat. A friss széria csúcsán a 64 magos Ryzen Threadripper Pro 5995WX csücsül, ami alapjáraton 2,7GHz-en ketyeg, de a 280 wattos TDP-nek köszönhetően akár 4,5GHz-ig is feltornázhatjuk.

Érdemes kiemelni a 24 magos 5965WX-et, ami remek középutat jelenthet a jó teljesítményt nyújtó 36 magos, és a kevésbé kedvelt 16 magos modellek között. Az AMD természetesen nem mulasztotta el összemérni új szériáját a rivális Intel megoldásával sem.

A megnövekedett teljesítmény mellett a gyártó biztonsági megoldásokat is kínál az új széria kapcsán a Shadow Stack keretén belül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.