Hirdetés

Bemutatták a ROG Allyt, de tényleg ez hozza el a PC gaming reneszánszát?



|

Vadonatúj chipen száguld a Windows 11 és rajta bármilyen PC-s játék - ez a hordozható ROG Ally, de még hivatalos bejelentését követően is túl sok kérdésünk van vele kapcsolatban.

Hirdetés

Áprilisi tréfának hitték egyesek, de hamar kiderült, hogy konkrét termékről van szó a ROG Ally esetében, amit már jó ideje fejlesztett az Asus. A Steam Deck mintájára készített hordozható kézikonzol egy zsebméretű x86-os számítógép, amin Windows 11 fut annak minden gaming extrájával, hogy a játékok futtatásában jeleskedő AMD Ryzen CPU-t arra tudd használni, amire kitalálták: gamingre.

Tömör gyönyör

A ROG Ally mindössze 608 grammot nyom, ami főleg azért nagy szó, mert egy erősnek számító AMD Ryzen Z1-es központi egységre épül, amit azért hűteni is kell egy duplaventilátoros megoldással. A 4 nm-es SoC Zen4-es processzormagokat és RDNA3-as GPU-t küld csatába. A Gorilla Glass Victus által védett, 500 nites fényerőre képes érintőkijelző full HD felbontású és 7 colos, ráadásul 120 Hz-es frissítés mellett támogatja a FreeSync adaptív frissítési technológiát is.

Az analóg és digitális vezérlők mellett sztereó, előlapi hangszórókat is kapott, van Wi-Fi 6E, dupla vibramotor és ujjlenyomat-olvasó, továbbá a tárolót sem bízták a véletlenre, ezért 512 GB-os PCIe 4.0 x4-es NVMe SSD-re telepítheted kedvenc játékaidat.

Hirdetés

A ROG Ally igazán izgalmas gaming PC, hiszen könnyen hordozható, gyorsnak is ígérkezik és menőn néz ki, de azért még rengeteg kérdésre keressük a választ, amiket a hamarosan elkészülő tesztünkből ti is megtudhattok.

Sajnos május 11-ig nem árulhatunk el mindent, de nagyon kíváncsiak vagyunk a gép teljesítményére, az üzemidőre, a kezelőszervek pontosságára, a kényelemre (azért 608 gramm nem kevés, ha órákig akarod a kezedben tartani), a melegedésre és az Armoury Crate SE szoftverre is, amit kifejezetten ehhez a géphez szabtak, hogy felhasználóbarát legyen a kezelés.

Hamarosan a hazai árat is el tudjuk nektek árulni, de az már biztos, hogy hazánkban is hivatalosan kapható lesz a ROG Ally, akárcsak annak kiegészítői.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.