Hirdetés

Bővíthetővé válhat a Windows 11 Start menüje



|

Egy új megoldással kísérletezik a Microsoft, ha eddig nem lett volna elég zsúfolt a felület.

Hirdetés

Ha lehet ilyet mondani, meglehetősen rázós heteken van túl a Windows 11 Start menüje, hiszen előbb egy korábbi Windows-fejlesztő élcelődött rajta nyilvánosan a nem túl izmos teljesítménye miatt, majd maga a Microsoft is bevitt neki egy óriási gyomrost a hirdetések megjelenítésével, melyek kikapcsolásához itt nyújtottunk segítséget.

A jelek szerint pedig a gyári reklámok csak a kezdetet jelentették, a redmondiak ugyanis most egy újabb változtatáson dolgoznak a központi menü kapcsán, ami végső soron még zsúfoltabbá teheti a felületet.

A korábban több fejlesztést is kiszivárogtató Albacore ugyanis a Windows 11 26212-es tesztverziójában fedezte fel, hogy a Start rögzíthető widgeteket kapott, amiket "Start Menu Companionnek", vagyis Star menü társaknak nevezett el a Microsoft.

Hirdetés

Ezek a meglévő Windows-widgeteknek megfelelően működnek, vagyis különböző alkalmazásokhoz nyújtanak kártya-alapú, kompakt kezelőfelületet.

Aki esetleg úgy gondolja, hogy a Windows + W billentyűparanccsal előcsalható rendszerwidgetek mellett nem szeretné még a Start menüt is teleszórni velük, az a Gépház > Személyre szabás > Start elérési útvonalon akár teljesen ki is kapcsolhatja a funkciót, illetve ugyanitt végezhető el az új kártyák konfigurálása is. A widgetek dizájnjáról maguk a fejlesztők döntenek, Albacore pedig "nagyon webcentrikusként" jellemzi a működésüket, hasonlóan a jelenleg is elérhető kártyákhoz.

Ahogy ilyenkor mindig, most is érdemes megjegyezni, hogy a Windows Insider tesztprogramban való feltűnés még nem garantálja a funkció éles rajtját, de ha a Microsoft elégedett lesz a próbaüzemmóddal, a Start menüt kibővítő widgetek már akár a következő hetek során befuthatnak a Windows 11 nyilvános kiadásába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.