Hirdetés

Brutális teljesítménnyel érkezik az új RTX 6000



|

A munkaállomásokba és szervergépekbe szánt szörnyeteg 48 GB VRAM-mal érkezik még idén.

Hirdetés

Az Nvidia tegnap kifejezetten izgalmas előadással nyitotta meg a GTC-t, hiszen leleplezték többek közt az RTX 4090 és 4080-as kártyákat, valamint bemutatták a DLSS harmadik generiációját is.

A mérnökök nem maszatoltak, szó sincs 20-30%-os iteratív előrelépésről: az Ada Lovelace család képes megduplázni az előző generáció teljesítményét, bizonyos helyzetekben pedig ennél is többet tud.

Hirdetés

És ugyanezt várhatjuk a munkaállomásokba szánt Nvidia Quadro RTX 6000-től is, ami valamiért pontosan ugyanazt a nevet kapta, mint a már piacon lévő elődje. Az új architektúrának, a CUDA és RT magok számában megfigyelhető ugrásszerű növekedésnek, és a 48 GB GDDR6 ECC memóriának köszönhetően a mérnökök szerint az új RTX 6000 2-4x-es teljesítménybeli növekedést kínál az elődhöz képest, miközben a TDP-t sikerült 300W-on tartani (az RTX 4090 esetében ez 450W).

Ráadásul nem is lesz óriási monstrum a kártya, hogy kényelmesen beférjen a munkaállomásokba és szerver rackekbe. A kártya hátlapjára 4 DisplayPort 1.4-et szereltek, amikkel egyszerre 4 kijelzőt hajthatunk meg 5K 60fps vagy 8K 30fps felbontással, de ha beérjük két monitorral, akkor a 8K 60fps is kivitelezhető. Azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy milyen konfigurációban használják az új, AD102-es GPU-t, ahogy az sem világos, milyen áron kerül a boltokba a kártya decemberben. Az előző generációs RTX 6000 48GB modellek ajánlott fogyasztói ára 7000 dollár körül volt, egyáltalán nem lennénk meglepve, ha ezeket is ennek környékére lőné be a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.