Hirdetés

Core i9 van a gépedben és crashelnek a játékok? Ideje visszavenni az órajelből



|

Egy fejlesztőcsapat a hivatalos patch notesban kérte meg a játékosokat, hogy módosítsák a beállításokat a BIOS-ban.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt jelent meg az Outpost: Infinity Siege, ami az FPS műfajt vegyíti a Tower Defense játékokkal. A Team Ranger alkotása jelenleg vegyes értékelésekkel szerepel a Steam virtuális áruházában, köszönhetően elsősorban a technikai problémáknak, amiket a már kiadott két javítócsomaggal sem sikerült teljesen orvosolni.

A csapat addig is arra kéri azokat a játékosokat, akik az Intel legdurvább processzorait használják, hogy kicsit vegyenek vissza a chipek teljesítményéből, akkor kevesebb lesz a technikai probléma.

Hirdetés

A fejlesztők egész konkrétan azt kérik az Intel Core i9 Raptor Lake és Raptor Lake Refresh procik tulajdonosaitól, hogy 5 GHz-ben maximalizálják az órajelet, és váltsanak energiatakarékos sémára. A háttérben minden bizonnyal az áll, hoigy i9-13900K és i9-14900K processzorokat gyakorlatilag a végtelenségig tudja táplálni a rendszer (így sosem kell visszavenniük a teljesítményből), ez pedig instabilitáshoz vezethet.

Bár egyértelmű, hogy a játék kódja is lehetne jobb, hasonló problémák  a Tomshardware GPU tesztjeiben is jelentkeztek más játékoknál is, mint amilyen az Alan Wake 2, a Hogwarts Legacy, a The Last of Us: Part I vagy épp az Immortals of Aveum. Ha tehát ti is hasonlót tapasztaltok és ilyen processzor dolgozik a gépetekben, mindenképp tegyetek egy próbát azzal, hogy kicsit visszavesztek a teljesítményből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.