Hirdetés

Drágulhatnak az Intel CPU-s PC-k



|

Alaposan lecsökkenti az Intel az Intel inside kampány költségvetését, aminek a levét a végfelhasználók ihatják meg.

Hirdetés

Az Intel úgy döntött, hogy jelentős mértékben lecsökkenti az Intel inside nevű marketingkampány költségvetését. Ez a program 1991 óta van jelen, és ennek keretében kínál a vállalat a partnergyártói számára némi kompenzációt és marketingköltségvetést, feltéve, hogy azok az Intel termékeit építik az eszközeikbe. A végcél az, hogy a partnergyártók és a kereskedők növeljék a PC-s eladásokat. 

Hirdetés

A CRN jelentése szerint azonban az Intel a kampány költségvetését jelentős, 40-60 százalékos mértékben csökkenti. Mivel a partnergyártók az éves marketing-költségvetésük részeként kezelték az ebből befolyó összeget, ezért két forgatókönyv lehetséges. 

Az első szerint a gyártók csökkentik a marketinges keretüket, a másik szerint nem nyúlnak hozzá, de a növekvő kiadásokat a végfelhasználókra terhelik, magasabb vételárak formájában. Mivel egyetlen sem gyártó sem boldogulhat a zsúfolt piacon, ha nem hirdeti kellő mértékben a jelenlétét, ezért szinte biztos, hogy a második verzió következik be. 

Az Intel a pénzt állítólag az adatközpontokkal foglalkozó üzletágához irányítja át, illetve sok pénz folyik át más, PC-független területekre, és a nyereséget is igyekeznek fentebb tornázni. 

Az Intel szóvivői megerősítették a híreket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.