Hirdetés

Elég drága a GDDR6-os memória



|

A jelentések szerint a GDDR6-os memória 70 százalékkal kerül többe, mint a GDDR5-ös.

Hirdetés

Az NVIDIA a jelenlegi GeForce RTX 20-szériás videokártyáinál már GDDR6-os memóriát használ, azonban az új szabvány egyelőre erősen prémium. 

Hirdetés

Erre utal a 3DCenter.org jelentése is, amely a DigiKey árait szedte listába. Ezek alapján a Micron Technology 14 Gbps-os GDDR6-ös memórialapkái több mint 70 százalékkal kerülnek többe, mint a gyakoribb, 8 Gbps-os GDDR5-ös chipek, ugyanolyan sűrűséggel, ugyanattól a gyártótól. A tervezett elavulás mellett a túlkészletekkel magyarázzák a jelenséget a szakértők. 

Bár a GDDR6 igazából jelentősen olcsóbb lenne 13 és 12 Gbps-os kivitelben, az NVIDIA kizárólag 14 Gbps-os chipeket szerez be. Még a közelgő GeForce RTX 2060 is állítólag 14 Gbps-os GDDR6-os chipekkel érkezik. 

Ezek az árkülönbségek azonban megmagyaráznák, hogy miért fejleszt olcsóbb, GDDR5-ös verziót is az RTX 2060-ból az NVIDIA. A videokártyák gyártói egy grafikus vezérlőn nagyjából 22 dollárt spórolhatnak, ha GDDR5-ös chipeket választanak GDDR6-osok helyett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.