Hirdetés

Elköltözik Kínából a videokártyák gyártása



|

Az importadók miatt úgy döntöttek a videokártyák gyártói, hogy elmenekülnek Kínából. Ezentúl Mexikóban vagy Tajvanon készülhetnek a grafikus vezérlők.

Hirdetés

Amerika és Kína kereskedelmi háborúja már tart egy ideje, és eddig nem igazán érintette a videokártyákat. A hardverpiacon azonban ezek a termékek a legfontosabbak közé tartoznak, vagyis kiemelt figyelem övezi a grafikus vezérlőket. 

Hirdetés

Az importadó azt jelentené, hogy az extra összegeket le kellene nyelniük a gyártóknak. A gyakorlat és a szivárgások azt mutatják, hogy erre senki sem hajlandó, ugyanis nem akarnak lemondani a vállalatok a nyereségükről és a jelenleg alkalmazott haszonkulcsról. Emiatt nem marad más lehetőség, mint a fogyasztókra terheli az extra adót, megemelt vételárak formájában (valószínűleg nem csak Amerikában, hanem globálisan). 

Mivel a fogyasztók magasabb áron kevesebb videokártyát vásárolnának, ezért az AMD és az NVIDIA partnergyártói úgy döntöttek, hogy elköltöztetik a grafikus vezérlők gyártását Kínából. 

Az új gyártási helyszínt még nem választották ki, azonban a legesélyesebb Mexikó vagy Tajvan. Ha ezek közül választják valamelyiket, akkor nem kell extra adóktól tartaniuk, a munkaerő viszonylag olcsó, vagyis a működési költségek sem szállnak el. Ennek hála pedig a végfelhasználói árak sem. 

Amíg a keresés folytatódik, sajnos az importadót kivetik majd a gyártókra, és a szakértők várakozásai szerint ez azt jelenti, hogy a videokártyák vételára 5-10 százalékkal emelkedik majd a következő hónapokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.