Hirdetés

Elonk Musk retteg a mesterséges intelligenciától



|

A Tesla és a SpaceX atyja szerint kormányzati szabályozásokra van szükség, mielőtt túl késő lenne.

Hirdetés

Elon Musk nem egy félős valaki, elvégre a Marsra akar embereket küldeni, és szerinte 10 éven belül minden autó magát vezeti majd. 

Hirdetés

Míg ezek felvillanyozzák a Tesla ügyvezetőjét, addig egy dologtól viszont kifejezetten retteg: a mesterséges intelligenciától, és az ötlettől, hogy a szoftverek és a gépek átveszik az irányítást. 

Musk évek óta igyekszik felhívni a figyelmet az AI veszélyeire, amely szerinte a legnagyobb kockázat az emberi civilizációra, amivel valaha szembenéztünk. Ami azt illeti, szeretné, ha a kormány mielőbb proaktív szabályozásba kezdene, mielőtt túl késő lesz - addig ugyanis, amíg az emberek nem látnak embereket gyilkoló robotokat az utcán, nem tudják, hogyan reagáljanak erre a témára. Itt azonban Musk szerint nem várhatjuk meg, amíg megtörténnek a rossz dolgok, felháborodik a lakosság, majd megoldást keres sok év hatósági munka során a kormány - ez egy örökkévalóság lenne a mesterséges intelligencia terén, ami alapvető kockázat az emberiség létezésére. 

Musk még arra is kitért, hogy a Marsra azért küldene embereket, mert ez lehet a vészterv, ha az AI átveszi az uralmat a Földön. A mostani előadását több amerikai kormányzó is hallotta, akik további kérdéseket tettek fel a jelenleg csak feltételes módban létező fenyegetések kapcsán. 

Ktiért azért az autókra is: szerinte akinek 20 év múlva nem robotautója van, az egyenértékű lesz azzal, mintha ma egy lóval közlekedne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.