Hirdetés

Elstartolt a GeForce GTX 1660



|

Az NVIDIA hivatalosan is bejelentette a videokártyát, amelyből saját modellt készített az EVGA, a Gigabyte, az MSI, a Palit és Zotac is.

Hirdetés

Az NVIDIA nemrég hivatalosan is útjára indította a sokat pletykált GeForce GTX 1660 6 GB videokártyáját, ami az elképesztően népszerű GeForce GTX 1060 6 GB utódja. A vételárak 219,99 dollártól indulnak. 

Hirdetés

A grafikus vezérlő ugyanazt a 12 nm-es TU116-os lapkát használja, mint a múlt hónapban érkezett GeForce GTX 1660 Ti, de itt kevesebb CUDA maggal és lassabb memóriainterfésszel számolhatunk. Az NVIDIA a 24 Turing SM-ből kettőt letiltott, így összesen 1408 CUDA magot, 88 TMU-t és 48 ROP-egységet kapunk. A 12 Gbps-os GDDR6 helyett 8 Gbps-os GDDR5 memóriát választott a gyártó, vagyis a memóriás alrendszer 33 százalékkal lassabb. 

A GPU órajele 1530 MHz, boost mellett 1785 MHz. Az NVIDIA nem készített referenciakártyát, vagyis kizárólag a partnergyártók termékeiből lehet válogatni. Az NVIDIA ugyanakkor gondoskodott róla, hogy mindegyik partnerének legyen legalább egy olyan verziója, ami alapáras modell. Az EVGA, a Gigabyte, az MSI és a Palit mellett a Zotac is villantott saját GTX 1660-as kártyákat, amelyek a tesztek szerint nagyszerűek, ha valaki 1080p-ben akar játszani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.