Hirdetés

Felgyorsulnak Linux alatt az Intel grafikus vezérlők



|

A Mesa 3D Graphics Library frissítése miatt a Gen9-es iGPU-k akár 22 százalékkal nagyobb teljesítményre lehetnek képesek.

Hirdetés

A Phoronix jelentése szerint örülhetnek azok, akik Intel processzorral használnak linuxos PC-t. Frissül ugyanis a Mesa 3D Graphics Library, aminek következtében a Gen9-es iGPU-k akár 22 százalékkal nagyobb teljesítményre is képesek lehetnek. 

Hirdetés

Az Intel linuxos grafikáért felelős csapatának egyik tagja, Francisco Jerez ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy nem mindenki veszi majd észre a teljesítménynövekedést. Helyzettől függően annak mértéke ugyanis 3 és 22 százalék közé esik, a gyakorlatban a legtöbb embernél ez valahol félúton lesz. 

Ez mindenesetre mindenképp említést érdemlő frissítés és fejlesztés, főleg azért, mert rengeteg PC-t és processzort érint. Jerez szerint az összes terméknél jelentkezik majd a teljesítménynövekedés, amiben Gen9-es grafika van.

Ez azt jelenti, hogy a Skylake, a Kaby Lake, a Gemini Lake, a Coffee Lake, a Whiskey Lake, a Comet Lake és az Amber Lake chipek is erősebbek lesznek grafikában Linux alatt. Vagyis szinte az összes Intel CPU, ami az elmúlt években került piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.