Hirdetés

Felpörgették az AMD eladásait az AMD Ryzen 3000 processzorok



|

Egy német kereskedőnél konkrétan megduplázta az AMD processzorok eladásait és árbevételét a Ryzen 3000 széria.

Hirdetés

A Mindfactory.de Németország egyik legnépszerűbb kereskedője, ha PC-s hardverekről van szó. Bár a processzorokkal kapcsolatos eladásai nincsenek összhangban a globális piaccal, ennek ellenére érdekes betekintést nyújtanak a pillanatnyi erőviszonyokba, a cég pedig rendre ki is ad valamilyen statisztikát az Intel és az AMD processzorokról és azok eladásairól. 

Hirdetés

A legutóbbi adatok alapján az AMD Ryzen 3000 szériás processzorai nagyon jó hatással voltak a cégre, júniusról júliusra az AMD eladásai és árbevétele konkrétan megduplázódtak. 

A Mindfactory persze régóta több AMD CPU-t ad el, mint Intel chipet, de árulkodó, hogy míg júniusban a cég összes eladott processzorának 68 százaléka volt AMD, addig júliusban már 79 százalék volt AMD lapka. Az árbevételt tekintve pedig az 1:1 arány 3:1-re változott az AMD - Intel párharcban. Mindezt a Ryzen 3000 széria iránti magas kereslet magyarázza, több mint az eladott AMD CPU-k fele ilyen volt júliusban. 

Apró érdekesség, hogy a Ryzen 3000 népszerűsége nem rontott a Ryzen 2000 széria és az Intel CPU-k szereplésén, vagyis az új AMD lapkák nem hódítottak el olyan vásárlókat, akik eddig másban gondolkoztak. 

Bár az eladások és az árbevétel augusztusra nagyban lecsökkentek, még mindig az AMD szerepelt jobban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.