Hirdetés

Hatalmasat léphetnek előre az androidos okostelefonok



|

Laptopszintű teljesítményt garantál az ARM legújabb technológiája, amelyre a chipgyártók építhetik az új lapkáikat.

Hirdetés

A chipek tervezésével foglalkozó ARM három nagy újdonságot is bemutatott, amelyeknek hála a jövőbeli mobilkészülékek még jobbak lehetnek. Az ARM Cortex-A76-os architektúra 35 százalékos teljesítménynövekedést ígér a Cortex-A75-re építő chipekhez mérten, míg az ARM Mali-G76-os GPU 30 százalékkal hatékonyabb az elődjénél. Az ARM Mali-V76-os VPU pedig a cég első videoprocesszora, ami a 8K-s videók feldolgozását is támogatja. Mindegyik 2019-ben bukkanhat fel a tényleges chipekben. 

Hirdetés

Az ARM Cortex-A76-os processzorarchitektúra nem csak erősebb, 40 százalékkal hatékonyabb is, vagyis sokkal jobb üzemidőt ígér a jövőbeli készülékeknek. A gépi tanulással és mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatokban négyszer jobb teljesítményt nyújt a 7 nm-es gyártástechnológiával készülő megoldás. Az órajelek 3 GHz fölé is kúszhatnak, az ARM konkrétan laptopszintű teljesítményt ígér. A Cortex-A75-höz képest 35 százalékos, a Cortex-A73-hoz képest kétszeres előrelépést ígér a cég. 

A Mali-G76-os GPU teljesítményben és hatékonyságban is 30 százalékos fejlődést ígér, a gépi tanulásban pedig 2,7-szer gyorsabb, mint a Mali-G72. 

A Mali-V76-os videoprocesszor a 8K@60fps-sel rögzített videók lejátszásától sem riad vissza. A kódolást viszont csak 8K@30fps mellett tudja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.